Δίκη Τοπαλούδη: Ερευνάται ο ρόλος ιδιώτη ψυχίατρου – Θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες;

0
71

Δίκη Τοπαλούδη: Η καταδίκη των δύο δραστών που βίασαν και σκότωσαν τη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη στη Ρόδο το 2018, είναι η είδηση της ημέρας αφού η οικογένεια δικαιώθηκε ηθικά για ό, τι πέρασε το παιδί τους, όπως και οι ίδιοι όλους αυτούς τους μήνες. Τώρα, η «τσιμπίδα» της Δικαιοσύνης φαίνεται ότι πλησιάζει και έναν ιδιώτη ψυχίατρο που φέρεται να άλλαξε τη συνταγογράφηση φαρμάκων του 23χρονου καταδικασθέντα Ροδίτη. Ποινικές ευθύνες για το θέμα καλείται πλέον να αναζητήσει η Εισαγγελία, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει πρακτικά και αντίγραφα της ετυμηγορίας του έτσι ώστε να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της «ψευδούς βεβαίωσης» αλλά και τυχόν «ηθική αυτουργία» στο αδίκημα αυτό.

Η εισήγηση της εισαγγελέα

Είχε προηγηθεί σχετική εισήγηση της εισαγγελέα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών, ώστε να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία αντίγραφα της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες συγγενών των δυο κατηγορουμένων, καθώς και του ιδιώτη ψυχίατρου. Ειδικότερα, η εισαγγελέας είχε ζητήσει να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του πατέρα και της γιαγιάς του 23χρονου Ροδίτη, όπως και της αδελφής του 21χρονου αλβανικής καταγωγής. Τέλος, η εισαγγελέας είχε ζητήσει να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ψευδούς βεβαίωσης από τον ιδιώτη ψυχίατρο, κάτι που έκανε δεκτό το δικαστήριο.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή μέσω του Αλέξη Κούγια δήλωσε ότι θα μηνύσει για ψευδή κατάθεση τον πατέρα και τη γιαγιά του Ροδίτη, όπως και δυο μάρτυρες της υπόθεσης. Ακόμη, δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και κατά δυο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που γνωμάτευσαν για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη. «Καμία άλλη δολοφονημένη, ποτέ μην ξεχαστεί τι κάνανε στην Ελένη», φώναζαν συνεχώς, έξω από το Εφετείο της Αθήνας, πολίτες και οργανώσεις που είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τη μνήμη της αδικοχαμένης φοιτήτριας στη Ρόδο, ενώ η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασε σε λυγμούς φωνάζοντας «τέρατα» στους δυο κατηγορούμενους.

Θυμηθείτε όλη την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη

Πηγή: Pagenews.gr