Δίκη Τοπαλούδη Κούγιας: Συγκινημένος ο δικηγόρος πριν την ανακοίνωση της απόφασης

0
65

Δίκη Τοπαλούδη Κούγιας: Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, ξέσπασε στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής Live News, στο Mega, το απόγευμα της Παρασκευής, λίγη ώρα πριν ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου, για τους δύο κατηγορουμένους. Ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, δεν κατάφερε να κρύψει την συγκίνησή του.

Όσα είπε για την πορεία της δίκης ως τη δικαίωση της μνήμης της κοπέλας:

«Η ποινή θα είναι οπωσδήποτε ισόβια για τη δολοφονία και 15 χρόνια για τον ομαδικό βιασμό σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο. Έγιναν δεκτοί όλοι οι ισχυρισμοί μας και κατέρρευσαν οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων. Νιώθω ικανοποίηση. Αρχίσαμε τη δίκη 13 Ιουαρίου, αυτή η πολιτική αγωγή ήταν ολόκληρης της Ελλάδος που σέβεται τον νόμο, που θεωρεί ότι δεν είναι φυσιολογικό οι γονείς να κηδεύουν τα παιδιά τους μετά από τέτοιο τρόπο.

Οι γονείς αντιμετώπισαν τους δολοφόνους του παιδιού τους. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνταν την πράξη και δεν υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας. Θέλαμε να αποκαταστήσουμε τη μνήμη του κοριτσιού. Είναι δύσκολο το βήμα της πολιτικής αγωγής. Αυτή τη δίκη έπρεπε να την δει όλη η Ελλάδα. Χαίρομαι που αποκαταστάθηκε η μνήμη της Τοπαλούδη και λυπάμαι που αυτά τα παιδιά θα περάσουν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους στη φυλακή.

Η κοινωνία μας εξελίσσεται τραγικά. Ακούω για κάποιους που μιλούν για θανατικές ποινές, δεν υπάρχει τίποτα απεχθέστερο από τη φυλάκιση. Ακούω κάποιους που λένε τι είναι 20 χρόνια; Αυτά τα παιδιά θα μεγαλώσουν με ότι απεχθέστερο υπάρχει στις ελληνικές φυλακές».

Ισόβια και κάθειρξη 15 ετών για τους κατηγορούμενους:

Λίγο αργότερα, το δικαστήριο επέβαλλε για τον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους την ποινή των ισοβίων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και κάθειρξη 15 ετών για τον βιασμό της φοιτήτριας. Το δικαστήριο επίσης είπε ομόφωνα «όχι» στα αιτήματα των κατηγορουμένων για την αναγνώριση ελαφρυντικών. Η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη όλων των αιτούμενων ελαφρυντικών.

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» ανέφερε και το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα. «Αλήθειες δεν άκουσα. Οι κατηγορούμενοι δεν έδειξαν μεταμέλεια και με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο και συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης. Υπήρξε έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος» ανέφερε κατά την αγόρευση της, κάνοντας λόγο για «ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν».

Πηγή: Pagenews.gr