Δίκη Τοπαλούδη: Στις 2 Απριλίου η συνέχεια λόγω κορωνοϊού

0
53

Δίκη Τοπαλούδη: Για τις 2 Απριλίου 2020 διεκόπη η δίκη για την υπόθεση του βιασμού και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο. Η διαδικασία διεκόπη λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί στα δικαστήρια για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ξέσπασε ο πατέρας της μετά τους ισχυρισμούς ενός εκ των κατηγορουμένων

Με ένταση έκλεισε η τελευταία χρονικά διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κακουργημάτων της Αθήνας, ενώπιον του οποίου δικάζονται οι δύο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και την ανθρωποκτονία της 19χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο.

Στο δικαστήριο ολοκλήρωσε την κατάθεση της η φίλη του θύματος η οποία, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, είπε πως η Ελένη της είχε μιλήσει για την γνωριμία της με τον αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο και ότι είχε κάνει έρωτα μαζί του, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχε δεχθεί η 19χρονη να συνευρεθεί με τους δύο.

Η μάρτυρας ολοκλήρωσε την κατάθεση της απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και Πολιτικής Αγωγής.

Η πρόσφατη διαδικασία έκλεισε με ένταση που προκλήθηκε από τις φωνές του πατέρα του θύματος ο οποίος αντέδρασε όταν άκουσε τον 21χρονο κατηγορούμενο αλβανικής καταγωγής να λέει ότι είχε σεξουαλική επαφή με την Ελένη αλλά με τη συναίνεσή της.

Ο πατέρας της 19χρονης άρχισε να φωνάζει στον κατηγορούμενο: «Τότε γιατί της είχες βάλει το μαχαίρι στο λαιμό; Κάθαρμα, αλήτη».

Με την αποχώρηση του κ. Γιάννη Τοπαλούδη, κατόπιν παρέμβασης της προέδρου, ο 21χρονος με σκυμμένο το κεφάλι ακούστηκε να λέει: «Θέλω να μπω δέκα μέτρα κάτω από το χώμα όταν ακούω αυτόν τον άνθρωπο πίσω μου. Δεν δέχομαι τη συνέργεια στην ανθρωποκτονία».

Από την δικαστική αίθουσα έλειπε κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας, ο 23χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος ο οποίος όταν επέστρεψε λίγο πριν το τέλος της δίκης στο εδώλιο επανέλαβε ότι ούτε σκότωσε, ούτε βίασε, ούτε πέταξε την φοιτήτρια και ότι απεναντίας προσπάθησε να σώσει το θύμα. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Μαρτίου.

Πηγή: Pagenews.gr