Δίκη Τοπαλούδη: Την Παρασκευή η οριστική απόφαση

0
49

Δίκη Τοπαλούδη: Οριστικά την Παρασκευή [20/5] θα εκδοθεί η τελική ετυμηγορία για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας

Οριστικά την Παρασκευή [20/5] θα εκδοθεί η τελική ετυμηγορία για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, για το βιασμό και το φόνο της νεαρής φοιτήτριας το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Στη συνεδρίαση που έγινε σήμερα, μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε πως τακτικοί και λαϊκοί δικαστές θα ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους έπειτα από δυο ημέρες.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, η αγόρευση του δικηγόρου του αλβανικής καταγωγής κατηγορουμένου προκάλεσε την «έκρηξη» των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη με τους αστυνομικούς να τους απομακρύνουν από την αίθουσα για να ηρεμήσουν. Οι δυο κατηγορούμενοι ερωτήθηκαν από την Πρόεδρο αν θέλουν να προσθέσουν κάτι πριν αποσυρθεί το δικαστήριο για την τελική του απόφαση, με τον Ροδίτη να αναφέρει «θέλω να πω ότι δεν φταίω» και την πρόεδρο να απαντά «αυτό το έχετε ξαναπεί, κάτι άλλο;».

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία σημείωσε: «Όπως είδατε δεν δέχομαι τον βιασμό αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω, ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονία, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγγνώμη, αυτό το άτομο με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να είναι αυτόβουλου, να αγαπάνε την οικογένεια τους και να μην ακούνε τους φίλους τους όταν δεν πρέπει».

Υπενθυμίζεται, ότι σε πρώτο βαθμό οι δυο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και επιπλέον 15 κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό της νεαρής φοιτήτριας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr