Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν

0
18

Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον Ζακ Κωστόπουλου έξω από το κοσμηματοπωλείο

Με τις καταθέσεις αστυνομικών, συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την υπόθεση του θανάτου του 33χρονου ακτιβιστή, Ζακ Κωστόπουλου.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, αφού ο ακτιβιστής Ζακ Κωστόπουλος είχε βγει τραυματισμένος από το κατάστημα, ισχυρίστηκαν ότι έκριναν πως ο 33χρονος «ήταν επικίνδυνος».

Μεταξύ άλλων υποστήριξαν ότι το θύμα βρισκόταν σε υπερδιέγερση και πως χρησιμοποίησαν τα ηπιότερα μέσα για τη σύλληψη του. «Στα χαμένα ήταν. Στην αρχή σηκώθηκε από το έδαφος και απείλησε τον διασώστη. Ο τελευταίος κάνει πίσω και εκείνος στρέφει το γυαλί στο συνάδελφο. Πάει να διαφύγει, πέφτει στα τραπέζια και κινούμαστε να τον αφοπλίσουμε» ανέφερε ένας εκ των μαρτύρων.

Όπως επισημάνθηκε: «Δίναμε εντολές να αφήσει το γυαλί αλλά δεν άκουγε. Ήταν σε μία περίεργη κατάσταση, σαν να μην καταλαβαίνει τι λέμε. Συνεχίσαμε να του δίνουμε εντολές και όταν άρχισε να κινείται προς τον αστυνομικό και ΕΚΑΒ, αντιδράσαμε. Ήταν επικίνδυνος γιατί ήταν εκεί πάνω από 40 άτομα».

Οι διάλογοι

Εισαγγελέας: Θεωρείτε ενδεδειγμένη τη μέθοδο σύλληψης που χρησιμοποιήθηκε; Μάρτυρας: Ήταν και ηπιότερη, χωρίς χρήση γκλοπ και χωρίς περαιτέρω πίεση Πολιτική αγωγή: Μάθατε τί είχε προηγηθεί; Μάρτυρας: Ότι όταν βγήκε από το κοσμηματοπωλείο, έπεσε στα γυαλιά και κόπηκε. Αυτό γνωρίζαμε. Εκ των υστέρων είδαμε ότι υπήρχαν κάποια χτυπήματα.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, βασική τους μέριμνα ήταν να συλλάβουν τον «επικίνδυνο δράστη της ληστείας», καθώς για αυτό είχαν λάβει σήμα. Ωστόσο, δεν απάντησαν στο ερώτημα γιατί οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν αξιολόγησαν τι είχε προηγηθεί. «Ρωτήσαμε τι είχε προηγηθεί και μας είπαν ότι κόπηκε στην προσπάθεια του να διαφύγει από την τζαμαρία. Ο πρώτος κατηγορούμενος μας το είπε…» υποστήριξε μάρτυρας.

Πολ. αγωγή: Και αρκεστήκατε σε αυτή την καταγραφή; Δεν ερευνήσετε το περιστατικό να δείτε τι συνέβη; Δεν έχετε αρμοδιότητα; Μάρτυρας: Αφού από τις καταθέσεις των πολιτών δεν μας είπε κανείς κάτι άλλο… Οπλοφορούσε μπροστά μας και ήταν επικίνδυνος. Έκανε δύο φορές επίθεση. Υπεράσπιση: Είχατε την αίσθηση όταν σηκώθηκε με το γυαλί, ότι μπορεί να είχε κάποιο παθολογικό πρόβλημα; Μάρτυρας: Δεν μπορώ να είμαι απόλυτος σε αυτό το πράγμα. Πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε κανείς να το διαγνώσει.

Σε βάρος των αστυνομικών που κατέθεσαν έχει υποβάλει μήνυση η οικογένεια του 33χρονου, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και η υπόθεση βρίσκεται προς κρίση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα αποφανθεί αν θα παραπέμψει ή όχι τους κατηγορούμενους. Η εισήγηση του αρμόδιου εισαγγελικού λειτουργού είναι απαλλακτική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr