Δήλωση βόμβα από σύμβουλο του Πρωθυπουργού για το Oruc Reis

0
42

Το Oruc Reis έχει πραγματοποιήσει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, παραδέχτηκε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Open, ο αντιναύαρχος ανέφερε ότι «έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε, αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα. Έχει κάνει έρευνες, για να μην κοροϊδευόμαστε. Δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός των ερευνών. Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε, γιατί με τα υδροφωνικά ακούμε αν κάνει έρευνες ή όχι. Όταν εμείς «το σηκώσαμε» το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή «σηκώθηκε» λίγο ο καιρός και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο. Για να σας δώσω μια μεταφορά: «μαρκάρει» την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ».

«Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση», κατέληξε ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

Έντονη δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου:

Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια του Μέγαρου Μαξίμου. Στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού εξηγούσαν ότι οι δηλώσεις του κ. Διακόπουλου προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη, ενώ οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τόνιζαν με κατηγορηματικό τρόπο πως το Oruc Reis δε διεξάγει σεισμικές έρευνες στην περιοχή. Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που οι δηλώσεις του Σύμβουλου Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη απασχολούν το Μέγαρο Μαξίμου και δεν αποκλείεται να υπάρχουν εξελίξεις. Σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά έχει διαψεύσει επανειλημμένως, το προηγούμενο διάστημα, τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι το ερευνητικό πλοίο έχει πραγματοποιήσει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Εν τω μεταξύ, το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος παραμένει για όγδοη ημέρα συνοδεία πολεμικών πλοίων εντός της ελληνικής ΑΟΖ με δικαιολογία την παράνομη τουρκική NAVTEX, κορυφώνοντας έτσι την ένταση στην περιοχή. Αυτό ακριβώς θα είναι και το ζήτημα της ειδικής Συνόδου Κορυφής που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Τότε θα συζητηθεί το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου. «Όσον αφορά το άλλο κύριο θέμα που συζητήθηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών μας, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο προτείνω να αφήσουμε χρόνο για ενδελεχή προετοιμασία και να επανέλθουμε στο θέμα κατά τη διάρκεια ειδικού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2020», ανέφερε η ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr