Δημήτρης Κουφοντίνας: Κινδυνεύει να πεθάνει τις δύο επόμενες μέρες, λέει ο γιατρός του

0
32

Ο Θοδωρής Ζδούκος, γιατρός του Δημήτρη Κουφοντίνα, που συνεχίζει την απεργία πείνας για 49 μέρες με αίτημα να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, προειδοποιεί ότι ο απεργός πείνας μπορεί να πεθάνει μέσα στις επόμενες δύο ημέρες. Ο γιατρός κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα αφού επισκέφθηκε σήμερα τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας.

Θυμίζουμε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας έχει διατάξει να παρθούν μέτρα για να μείνει στη ζωή. «Διατάσσουμε τη λήψη των κατάλληλων και αναγκαίων μέτρων για τη ζωή και υγεία του ως άνω κρατουμένου Δημητρίου ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ του Κωνσταντίνου, απεργού πείνας, νοσηλευόμενου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, κρατουμένου του Καταστήματος Κράτησης Δομοκό», και κάθε αναγκαία ιατρική πράξη και θεραπεία κατά τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, εφόσον κρίνονται επιβεβλημένα από τους θεράποντες ιατρούς για την υγεία και ζωή του κρατουμένου, έτσι ώστε να αποφευχθεί άμεσος κίνδυνος ζωής ή σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα.

Ολόκληρη η δήλωση του Θοδωρή Ζδούκου

Σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου επισκέφθηκα τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, που νοσηλεύεται για δέκατη μέρα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Λαμίας. Έχοντας συμπληρώσει 49 μέρες απεργίας πείνας, ο απεργός παρουσιάζει βαριά απίσχανση, γενικευμένη μυϊκή αδυναμία άμφω, αίσθημα ζάλης και σημεία αφυδάτωσης.

Η υπογλυκαιμία, συνοδευόμενη από επικείμενες ηλεκτρολυτικές διαταραχές, μπορεί να αποβεί ανά πάσα στιγμή μοιραία για το μυοκάρδιο και τον εγκέφαλο.

Στη σύντομη επικοινωνία που είχα μαζί του, ενημέρωσα τον απεργό πείνας για την παρέμβαση χιλιάδων πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Προέδρου της Δημοκρατίας, τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις σημαντικές δημόσιες δηλώσεις στήριξηςτου αιτήματός του. Μολονότι καταβεβλημένος, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του.

Με προβληματίζουν σοβαρά οι δηλώσεις αδιαλλαξίας και εκδικητικότητας, που πληθαίνουν από την περασμένη Παρασκευή. Αναρωτιέμαι αν αυτοί που τις κάνουν επιδιώκουν την επίσπευση του μοιραίου.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του τα επόμενα δύο 24ωρα. Δεν είναι η ώρα της μνησικακίας. Ζητώ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων να το αντιληφθούν και να αρθούν στο ύψος της περίστασης. Μια ζωή κερδισμένη είναι σημαντικότερη από οποιοδήποτε «πολιτικό κόστος».

Να τονίσουμε, επίσης, ότι στους λογαριασμούς Facebook των Κατερίνας Σακελλαροπούλου και Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ και δύο μέρες διαρκώς ποστάρονται εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματα από πολίτες για να παρέμβουν στην υπόθεση και να μείνει στη ζωή ο απεργός πείνας, ενώ την ίδια παράκληση έχουν κάνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, καθώς και 1000 δικηγόροι και νομικοί με διάβημά τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr