Δημήτρης Κουτσούμπας κορωνοϊός: Η κυβέρνηση δεν κάνει όσα πρέπει να γίνουν

0
14

Σφοδρή επίθεση κατά της ελληνικής κυβέρνησης και των χειρισμών της σχετικά με την επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας αλλά και τη Θεσσαλονίκη, εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Όπως υποστήριξε, «υπάρχει μόνο ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, που μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα».

«Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη έχει χτυπήσει… κόκκινο! Η υπεράνθρωπη προσπάθεια υγειονομικών στις σημερινές δραματικές συνθήκες που όλο και χειροτερεύουν, δεν αρκεί. Η κυβέρνηση δεν κάνει όσα πρέπει να γίνουν. Έχει εγκληματικές ευθύνες. Εδώ και τώρα να υλοποιήσει τις προτάσεις που έχουν καταθέσει οι φορείς των υγειονομικών, άλλα και τις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Και προσέθεσε: «Τώρα χωρίς, άλλη καθυστέρηση, η κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν ΜΕΘ, ο δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους, όπως οι οίκοι ευγηρίας. Να επαναλειτουργήσουν και να στελεχωθούν τα νοσοκομεία ΛΟΙΜΩΔΩΝ και ΠΑΝΑΓΙΑ με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο ΕΣΥ, να διενεργηθούν μαζικά δωρεάν τεστ με επίταξη και ιδιωτικών εργαστηρίων κ.α.».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr