Δημήτρης Λιγνάδης: Έφτασε στις φυλακές Τρίπολης

0
35

Στις φυλακές Τρίπολης έφθασε το μεσημέρι της Παρασκευής (26/02) ο Δημήτρη Λιγνάδης, ο οποίος θα κρατηθεί, μετά την προφυλάκισή του με ομόφωνη απόφαση από ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, παρελήφθη από τη ΓΑΔΑ όπου κρατείτο, από όχημα της Διεύθυνσης Μεταγωγών και μεταφέρθηκε στις φυλακές που διαθέτει ειδική πτέρυγα για περιπτώσεις κατηγορουμένων σχετικά με αυτά τα αδικήματα.

Δεν θα έχει δικό του κελί στην Τρίπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν θα έχει δικό του κελί. Αντίθετα, θα βρίσκεται σε θάλαμο των συγκεκριμένων φυλακών με πάνω από 20 κρατούμενους. Η φυλακή της Τρίπολης δεν διαθέτει ξεχωριστά κελιά παρά μόνο πέντε θαλάμους.

Συνολικά οι κρατούμενοι ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 112 άτομα που σημαίνει, αν κάνει κάποιος μια απλή διαίρεση, ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης θα είναι μαζί με ακόμη 22 συγκρατουμένους του. Οι θάλαμοι διαθέτουν κρεβάτια-κουκέτες. Μόνο στην περίπτωση που ο εισαγγελέας της φυλακής κρίνει ότι συντρέχουν λόγοι για την προστασία της σωματικής του ακεραιότητας μπορεί να διατάξει τη μεταγωγή του σε άλλη φυλακή που διαθέτει κελιά.

Συμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο προσωρινά κρατούμενος Δημήτρης Λιγνάδης πριν οδηγηθεί στο θάλαμο του θα παραμείνει σε ειδικό ολιγομελή θάλαμο καραντίνας, στο πλαίσιο των οδηγιών του ΕΟΔΥ και των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται κατά της διασποράς του κορωνοιού αφού υπάρχουν πολλά κρούσματα και στις φυλακές της χώρας.

Τι συνέβη νωρίτερα

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως. Ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε να πείσει τον εισαγγελέα για την αθωότητά του και έτσι λίγο μετά τις 2:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την μεταγωγή του σε κατάστημα κράτησης.

Από τα σωφρονιστικά ιδρύματα Τρικάλων, Γρεβενών και Τρίπολης προκρίθηκε το κατάστημα στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας διαμήνυσε πως θα προσφύγει κατά της απόφασης της ανακρίτριας για την προφυλάκιση του πελάτη του.

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Είχε παραδώσει απολογητικό υπόμνημα στη δικαστική λειτουργό με το οποίο, αρνούμενος κάθε πράξη, ενώ χαρακτήρισε μυθοπλασίες όσα του καταλογίζονται από τους δύο παθόντες. Με την ολοκλήρωση της απολογίας κατέθεσαν στην Ανακρίτρια μάρτυρες που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο προς απόδειξη ισχυρισμών που έχει προβάλει για να αντικρούσει τους δύο καταγγέλλοντες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr