Δημήτρης Μάδρας ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Προσθέστε και τις αυτοκτονίες στα συνολικά θύματα της πανδημίας στη χώρρα

0
51

Δημήτρης Μάδρας ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Να υπολογίζονται και οι αυτοκτονίες στον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα, ζήτησε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας. Όπως ανέφερε στο λογαριασμό του στο Facebook, «για να υπολογιστεί το συνολικό κόστος σε ζωές (ή άλλως η αποτελεσματικότητα των μέτρων της περιόδου) θα είναι σκόπιμο να προσμετρηθούν στα θύματα από τον κορωνοϊό και τα θύματα (αυτοκτονίες) της κρίσης του lockout της μορφής που επιλέχθηκε».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημήτρη Μάδρα στο Facebook

Κορωνοϊός: Από την μερική ανάλυση στο τελικό οδυνηρό αποτέλεσμα…

Οι νεκροί από τον Κορωνοϊό σε χώρες όμοιες της Ελλάδας σε πληθυσμό είναι: στο Βέλγιο είναι 8.339, στη Σουηδία 2.941 και στην Ελλάδα se 149 άτομα. Η Ελλάδα είναι όμως η χώρα με τις ιδιαίτερα άσχημες επιδόσεις την οικονομία, με δυνητικά άμεσες επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα (βραχρόνια επίπτωση στο ΑΕΠ, όχι ετήσια) της τάξης του 34% (τις χειρότερες σε 50 χώρες) κατά τον ΟΟΣΑ, με ύφεση για το 2020 της τάξης του 10%, με ανεργία που θα προσεγγίσει το 22%, με κρατικό προϋπολογισμό που έχει εκτροχιαστεί πριν τον Απρίλιο και με χρέος που θα εκτιναχθεί στο 194,8%, σύμφωνα με τον Fitch, καταγράφοντας έτσι μοναδικές δυσμενείς εξελίξεις στο πλαίσιο της ΕΕ και όχι μόνο.

Για να υπολογιστεί το συνολικό κόστος σε ζωές (ή άλλως η αποτελεσματικότητα των μέτρων της περιόδου) θα είναι σκόπιμο να προσμετρηθούν στα θύματα από τον Κορωνοϊό και τα θύματα (αυτοκτονίες) της κρίσης του lockout της μορφής που επιλέχθηκε.

Σημειώνουμε ότι οι αυτοκτονίες εκτινάχθηκαν κατά την περίοδο μετά το 2011 αγγίζοντας ή ξεπερνώντας τα 500 άτομα ανά έτος. (Βλ. Διάγραμμα Αν έχετε στοιχεία αυτοκτονιών μετά το 2015 παρακαλώ να τα ανακοινώσετε). Κρατούνται τα σχόλια με κάποιες απόψεις επί του θέματος, κρίσεις, επιχειρήματα, ή αξιοπρεπείς διαφωνίες.

Κορονοϊός: Από την μερική ανάλυση στο τελικό οδυνηρό αποτέλεσμα…Οι νεκροί από τον Κορονοϊό σε χώρες όμοιες της…

Gepostet von Δημήτρης Μάρδας am Freitag, 8. Mai 2020

Πηγή: Pagenews.gr