Δημοκόπηση – μαχαιριά για τον Τσιόδρα

0
59

Δημοσκόπηση Pulse κορωνοϊός: Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση από την Pulse για τον ΣΚΑΪ σχετικά με την άποψη των πολιτών για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό, ένας στους τρεις ανησυχεί μέτρια… ή καθόλου για τον φονικό ιό. Σίγουρα, όταν το επιτελείο του Σωτήρη Τσιόδρα δει τις απαντήσεις, θα αναστατωθεί καθώς επαναλαμβάνει συνεχώς ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε.

Η έρευνα της εταιρίας πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Μαΐου σε 1.200 άτομα. Ανάμεσα σε άλλα, αποτυπώνεται με έκδηλο τρόπο η ανησυχία των Ελλήνων για την οικονομική τους κατάσταση. Στο ερώτημα πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του κορωνοϊού, πολύ ή αρκετά απάντησε το 63%, μέτρια το 20%, λίγο ή ελάχιστα το 13%.

Στο πόσο έχουν επηρεάσει η επιδημία και τα μέτρα την οικονομική κατάσταση της οικογένειας τους, το 53% απάντησε πως έχουν επηρεαστεί πολύ ή αρκετά, 19% μέτρια και 23% λίγο, ελάχιστα έως καθόλου.

Στην ερώτηση πόσο πιστεύετε ότι θα επηρεάσουν την οικονομική σας κατάσταση τα μέτρα το 66% απάντησε πολύ ή αρκετά, το 15% μέτρια και 13% λίγο, ελάχιστα έως καθόλου.

Για τη χαλάρωση των μέτρων

Για τη χαλάρωση των μέτρων και αν έγινε την κατάλληλη στιγμή, το 15% θεωρεί ότι έγινε νωρίτερα από ό, τι θα έπρεπε, το 63% πιστεύει ότι έγινε την κατάλληλη στιγμή και το 13% θεωρεί ότι τα μέτρα χαλάρωσης λήφθηκαν αργότερα απ΄ότι θα έπρεπε.

«Πώς αξιολογείτε τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης για τον κορονοϊό;». Σε αυτό το ερώτημα το 47% απάντησε σίγουρα θετικά, το 28% μάλλον θετικά, το 12% μάλλον αρνητικά και το 8% σίγουρα αρνητικά.

Όσο για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και τις προτάσεις του στην επιδημία το 44% την κρίνει θετικά και το 50% αρνητικά.

Προβάδισμα της ΝΔ με 20,5 μονάδες

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 42,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 20,5 ποσοστιαίων μονάδων. Στο 6% βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, στο 5,5% το ΚΚΕ, στο 4% η Ελληνική Λύση, στο 2,5% το ΜέΡΑ25 και στο 1,5% η Χρυσή Αυγή. Στο 4,5% το άλλο κόμμα, στο 11,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Δείτε βίντεο με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ

Πηγή: Pagenews.gr