Δήμος Αθηναιών κορωνοϊός: Σε ηλεκτρονική μορφή πέντε σημαντικά πιστοποιητικά

0
47

Δήμος Αθηναιών κορωνοϊός: Έχοντας πάντα τη σκέψη στο παρόν, ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε σε μια καινοτόμο κίνηση, η οποία διευκολύνει κατά πολύ τους δημότες του. Εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού με τις δημόσιες υπηρεσίες να είναι κλειστές, οι πολίτες της Αθήνας θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του taxisnet να προμηθεύονται πέντε από τα πιο συχνά έγγραφα που χρειάζονται προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους.

Μέσα από την νέα πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών https://eservices.cityofathens.gr/ και με τη χρήση των κωδικών τους στο taxisnet οι πολίτες μπορούν από σήμερα να αιτηθούν και να λάβουν ηλεκτρονικά από το Δήμο Αθηναίων, τη Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης και τα πιστοποιητικά Γέννησης – Οικογενειακής Κατάστασης – Εντοπιότητας και Ιθαγένειας.

Σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων, κάθε χρόνο εκδίδονταν περίπου 180.000 ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και 170.000 πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης, εντοπιότητας και ιθαγένειας. Επίσης υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Δήμος Αθηναίων έχει δώσει τη δυνατότητα διόρθωσης ηλεκτρονικά και των τετραγωνικών μέτρων στις ιδιοκτησίες των πολιτών και της υποβολής αίτησης για χορήγηση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑ.

«Κάνουμε έναν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα των πολιτών να μένουν στο σπίτι αλλά να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται. Όχι απλώς να συνεχίσει να λειτουργεί ο δήμος αλλά να το κάνει και με τους πλέον σύγχρονους και ασφαλείς τρόπους», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: Pagenews.gr