Δημοσκόπηση ALCO: Στις 6,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με αναγωγή επί των εγκύρων

0
65

Προβάδισμα για τη ΝΔ της τάξεως του 6,6% σε πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων – 32.7% η ΝΔ και 25.7% ο ΣΥΡΙΖΑ – καταγράφεται σε δημοσκόπηση της ALCO για τον Alpha, 13 ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Προβάδισμα για τη ΝΔ της τάξεως του 6,6% σε πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων – 32.7% η ΝΔ και 25.7% ο ΣΥΡΙΖΑ – καταγράφεται σε δημοσκόπηση της ALCO για τον Alpha, 13 ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.  H  διαφορά έχει διευρυνθεί σε σχέση με την έρευνα του Απριλίου της ίδιας εταιρείας. 

Στην πρώτη δημοσκόπηση της ALCO  μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για το κόμμα Κασιδιάρη, αποτυπώθηκε άνοδος για το κυβερνών κόμμα κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες, αντίστοιχη άνοδος για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οριακή άνοδος κατά 0,1% για το ΠΑΣΟΚ, που δείχνει να απομακρύνεται από την περίοδο κατά την οποία εμφάνιζε συνεχείς απώλειες. 

Στην αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 32.3%, και 25.7% ο ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά της τάξεως με το κυβερνών κόμμα να παρουσιάζει μία σημαντική άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 9%, το ΚΚΕ στο 6.3, η Ελληνική Λύση στο 3.7% και το ΜεΡΑ25 στο 3.2%. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα απέχουν πολύ από το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή. 

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύονται ως πρωθυπουργό, 36%  απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 26% τον Αλέξη Τσίπρα,  ενώ στο 5% είναι οι Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης  Κουτσούμπας.

Στο ερώτημα «θα επιλέξετε κόμμα επειδή θεωρείται ότι είναι καλύτερο από τα άλλα ή λιγότερο κακό», το 51% λέει το καλύτερο και το 43% το λιγότερο κακό.

Θετική ψήφο στη ΝΔ – ως «το καλύτερο κόμμα» – δίνει το 69% των ψηφοφόρων της , ενώ μόλις το 29% την ψηφίζει ως «το λιγότερο κακό». Στον ΣΥΡΙΖΑ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 53% και 42%, στο ΠΑΣΟΚ  51% και 47%. Συντριπτικά με γνώμονα το «λιγότερο κακού» εμφανίζονται οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25, ενώ το ΚΚΕ διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό θετικής ψήφου, που φτάνει στο 80%. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr