Δημοσκόπηση GPO Ιουνίου: Ανατροπή στη δημοφιλία υπουργών

0
71

Σύμφωνα με νέα Δημοσκόπηση της GPO για τον Ιούνιο για λογαριασμό του Powergame, πρώτο έρχεται στην προτίμηση των πολιτών το κυβερνών κόμμα με 36,2%. Να θυμίσουμε ότι σε δημοσκόπηση της Pulse το προβάδισμα βρισκόταν στο 14% για το κυβερνών κόμμα. Εδώ, μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις της εταιρίας Metron Analysis και του ΣΚΑΪ σχετικά με τη διαφορά των δύο κομμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το ποσοστό του 36,2% έναντι 23,6% της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με τη διαφορά να ανέρχεται σε 12,6 ποσοστιαίες μονάδες. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση με 7%, το ΚΚΕ με 6,1%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜΕΡΑ25 και αυτό με 3,5%. Τονίζεται ότι η διασπορά πρόθεσης ψήφου σε άλλο κόμμα, σε λευκό ή άκυρο, σε αποχή καθώς και σε αναποφάσιστους συγκεντρώνει ποσοστό 19,5%.

Επικρατέστερος παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε ό,τι αφορά στη σύγκριση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα, ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να διατηρεί υπεροχή σχετικά με τη διαχείριση της οικονομίας.

Θεωρείται ότι μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση (Ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 45,6% έναντι 27,7% του κ. Τσίπρα), μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις στη χώρα (49,3% έναντι 19,6%) και ότι είναι καλύτερος γνώστης των οικονομικών θεμάτων (47,2% έναντι 25,6%).

Ανατροπή στην αξιολόγηση των υπουργών

Στις μετρήσεις για την αξιολόγηση των υπουργών καταγράφονται ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις, και μάλιστα σε μια περίοδο που τα σενάρια ανασχηματισμού φουντώνουν.

Ο Νίκος Δένδιας είναι στην πρώτη θέση της αξιολόγησης με 74,5%, ενώ δεύτερος ακολουθεί ο υπουργός Υγείας Βασ. Κικίλιας με 57,3%. Στην τρίτη θέση δημοτικότητας βρίσκεται πλέον ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης (55,7%), κάτι που ασφαλώς συσχετίζεται με τις επιδόσεις τόσο στον εμβολιασμό όσο και στην ψηφιοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Κάμψη και απώλεια τριών θέσεων εμφανίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (37,8%).

Αναλυτικά η αξιολόγηση των υπουργών

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr