Δημοσκόπηση Τσιόδρας κορωνοϊός: Απόλυτη εμπιστοσύνη στον λοιμωξιολόγο από τους πολίτες

0
58

Δημοσκόπηση Τσιόδρας κορωνοϊός: Το τι πιστεύουν οι πολίτες για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού παρουσιάζει δημοσκόπηση της ALCO, που έγινε για λογαριασμό του OPEN TV. Σε αυτή, ο κόσμος δηλώνει περισσότερο ανήσυχος παρά φοβισμένος σχετικά με τον φονικό ιό. Συγκεκριμένα, το 90% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ το 67% φοβάται ότι θα νοσήσει από τον ιό.

Η πλειοψηφία των ατόμων που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση συμφωνούν με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και μάλιστα δηλώνουν έτοιμοι να αποδεχθούν και πιθανή επέκταση των μέτρων. Το 86% θεωρούν ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα εγκαίρως, ενώ δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βασίλη Κικίλια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Αντιθέτως, βρίσκουν ανεπαρκή τα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Το 89% την κρίνει ως επαρκή και έγκυρη την καθημερινή ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά. Συνολικά, οι πολίτες βαθμολογούν θετικά το κράτος, αλλά όχι και τόσο θετικά τη συνέπεια που επιδεικνύουν οι πολίτες όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων.

Πόσο ανησυχούν ότι θα νοσήσουν από ιό οι πολίτες:

Τι πιστεύουν για την απαγόρευση κυκλοφορίας:

Πώς αξιολογούν την αντίδραση της κυβέρνησης και τη λήψη μέτρων:

Πώς αξιολογούν τα μέτρα για οικονομική στήριξη:

Ικανοποίηση από τις αποφάσεις του πρωθυπουργού:

Ικανοποίηση από τις αποφάσεις του υπουργού Υγείας:

Αξιολόγηση του κράτους ως προς τον τρόπο που χειρίζεται την κρίση του κορωνοϊού:

Αξιολόγηση της συνέπειας των πολιτών ως προς την τήρηση των μέτρων:

Αξιολόγηση της καθημερινής ενημέρωσης από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα:

Αξιολόγηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας:

Η ταυτότητα της έρευνας:

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση εδώ.

Πηγή: Pagenews.gr