Δημοτικά σχολεία – Μαγιορκίνης: Τα στοιχεία δεν μας βοηθάνε να αποφασίσουμε – Διχασμένη η διεθνής κοινότητα

0
70

Δημοτικά σχολεία – Μαγιορκίνης: Ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας κατά του κορωνοιού, Γκίκας  Μαγιορκίνης σε συνέντευξη του το πρωί της Τρίτης 19 Μαΐου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑNT 1, μίλησε για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων καθώς και τις αντιδράσεις των επιστημόνων σε αυτό. «Τα στοιχεία δεν μας βοηθάνε πολύ να αποφασίσουμε προς τη μία ή προς την άλλη κατεύθυνση» επεσήμανε χαρακτηριστικά και εξήγησε:

«Τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα αναφέρονται σε περιστατικά που μολύνθηκαν 10 έως 12 ημέρες πριν, δηλαδή μετά τις 4 Μαΐου. Καλό είναι να περιμένουμε έως την Τρίτη – Τέταρτη γιατί υπάρχει το φαινόμενο του Σαββατοκύριακου». Ο Γκίκας Μαγιορκίνης επίσης σχολίασε τον συγχρωτισμό που παρατηρήθηκε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να πάνε στις παραλίες λέγοντας: « Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουμε αρχίσει να χαλαρώνουμε, θα πρέπει να προσέχουμε, δεν λέω ότι γίνεται επί τούτου αλλά δεν πρέπει να συμβαίνει».

«Δεν υπάρχει απόφαση για τα δημοτικά σχολεία. Ακόμα και η διεθνής κοινότητα είναι διχασμένη για τις μικρότερες ηλικίες»

Εστιάζοντας στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι αυτό που σκέφτηκε η επιτροπή είναι ότι η επιστροφή των μαθητών θα γίνεται με την μισή μαθητική κοινότητα και συμπλήρωσε: «Από τη στιγμή που τα παιδιά κυκλοφορούν έξω στις πλατείες δεν είναι καλή εικόνα να κυκλοφορούν έξω και να μην μπορούν να πάνε στο σχολείο». Αναφέροντας ότι υπάρχει η δυνατότητα να μην επιστρέψουν στις αίθουσες εάν οι ίδιοι οι μαθητές ή μέλος του οικογενειακού περιβάλλοντός τους ανήκει σε ευπαθή ομάδα σημείωσε:

«Με τα πρωτόκολλα που υπάρχουν, η πιθανότητα μετάδοσης έχει πέσει στο μισό, ίσως και περισσότερο». Τέλος, σχετικά με την απόφαση επανέναρξης ή μη της λειτουργίας των δημοτικών σχολείων –απόφαση που θα ληφθεί μετά τις 20 Μαΐου- ο κ. Μαγορκίνης δήλωσε: «Δεν υπάρχει απόφαση. Ακόμα και η διεθνής κοινότητα είναι διχασμένη για τις μικρότερες ηλικίες. Υπάρχουν αντικρουόμενα στοιχεία. Δεν είναι μια εξίσωση με μια λύση. Τα στοιχεία δεν μας βοηθάνε πολύ να αποφασίσουμε προς τη μία ή προς την άλλη κατεύθυνση. Δεν υπάρχει 100% απάντηση στο θέμα αυτό», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πηγή: Pagenews.gr