Διοικητής 5ης ΥΠΕ: «Κατά παράβαση όλων των πρωτοκόλλων» η αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή

0
13

Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας προσήλθε ο διοικητής 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας– Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης

Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας προσήλθε ο διοικητής 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας– Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης, ώστε να καταθέσει στην ανακρίτρια το πόρισμα της ΕΔΕ για τους δύο γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου σε ότι αφορά τη χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή – προϊστάμενο του ΟΣΕ. Ο κ. Σερέτης σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως «η αναρρωτική άδεια δόθηκε κατά παράβαση όλων των πρωτοκόλλων», ενώ ήδη οι δύο γιατροί τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων. Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει τη δικαστική διερεύνηση, ώστε να εξεταστούν τυχόν ποινικές ευθύνες του, όπως και την υπηρεσιακή διερεύνηση από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ.

Σε άλλο σημείο ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ αναφέρθηκε στην κατάσταση των τραυματιών μετά την τραγωδία των Τεμπών… Σε ΜΕΘ παραμένουν επτά ασθενείς (2 στη Θεσσαλονίκη, 4 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και 1 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας), ενώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται 7 ασθενείς σε απλές κλίνες (6 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και 1 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας).

ΠΑΣΟΚ: Εκτός ψηφοδελτίων ο γιατρός που εμπλέκεται με την άδεια του επιθεωρητή

Eκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, τέθηκε ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας μετά το πόρισμα της ΕΔΕ για την άδεια που χορηγήθηκε στον επιθεωρητή που εμπλέκεται στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία.

Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα.

Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Την περιφρονητική αυτή στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά.

Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον, δεν κάνουν τίποτα αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr