ΔΟΕ: Δεν μπορούμε να λύσουμε προβλήματα στα οποία έχουν αποτύχει οι πολιτικοί

0
105

«Η ΔΟΕ δεν έχει την δύναμη και τα μέσα να αλλάξει πολιτικά συστήματα, λέει ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

Δεν μπορεί να περιμένει κάποιος οι Ολυμπιακοί να λύσουν μακροχρόνια πολιτικά προβλήματα, τα οποία οι ίδιοι οι πολιτικοί έχουν αποτύχει να ξεκαθαρίσουν». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, σε δηλώσεις του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), την επαύριο της απόφασης των ΗΠΑ να μποϊκοτάρουν διπλωματικά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα φιλοξενηθούν τον Φεβρουάριο στο Πεκίνο.

«Ποια είναι η ευθύνη μας και ποια τα όριά μας;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΟΕ. «Ευθύνη μας είναι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων σύμφωνα με τον Ολυμπιακό Χάρτη και να φέρουμε κάτω από την ίδια στέγη τους αθλητές από 206 ομάδες και την Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων. Το να περιμένει κανείς ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να αλλάξουν θεμελιωδώς μία χώρα, το πολιτικό της σύστημα ή τους νόμους της, είναι απολύτως υπερβολική προσδοκία. Οι Ολυμπιακοί δεν μπροούν να επιλύσουν προβλήματα τα οποία δεν έχουν λύσει γενιές πολιτικών» υπογράμμισε ο Τόμας Μπαχ, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις για αφαίρεση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από την Κίνα, τις οποίες έχουν απευθύνει οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακτιβιστές.

«Η ΔΟΕ δεν έχει την δύναμη και τα μέσα να αλλάξει πολιτικά συστήματα. Η πολιτική ουδετερότητα της ΔΟΕ και των Αγώνων εφαρμόζεται» κατέληξε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr