Δολοφονία Γιάννη Μακρή: «Επαγγελματίας εκτελεστής ο δολοφόνος», σύμφωνα με πραγματογνώμονα

0
75

Έπειτα από διακοπή ενός μήνα, συνεχίστηκε τη Δευτέρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στη Βούλα το 2018. Παρούσα στη δικαστική αίθουσα και σήμερα η σύζυγος του δολοφονηθέντος επιχειρηματία, Βικτώρια Καρύδα.

Επαγγελματικό χτύπημα χαρακτήρισε ο βαλλιστικός αναλυτής – πραγματογνώμονας, Γιώργος Ραπτογιάννης, στην κατάθεσή του, την εκτέλεση του Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018. Όπως είπε, και οι 8 σφαίρες που έπεσαν στο σημείο της δολοφονίας βρήκαν στόχο και μάλιστα η τελευταία ήταν πάνω από τον επιχειρηματία, ενώ ήταν ακόμα ζωντανός.

Η περιγραφή προκάλεσε την αντίδραση της χήρας του επιχειρηματία, η οποία ξέσπασε σε λυγμούς και αποχώρησε από την αίθουσα. Η κατάθεση του κ. Ραπτογιάννη ολοκληρώθηκε κλείνοντας έτσι τον κύκλο των μαρτύρων κατηγορίας. Πλέον, το δικαστήριο βρίσκεται στο στάδιο της ανάγνωσης των εγγράφων και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Τι κατέθεσε η μητέρα των κατηγορούμενων

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε σήμερα η μητέρα των δυο κατηγορούμενων αδελφών η οποία κατέθεσε συναισθηματικά φορτισμένη και υπεραμύνθηκε της αθωότητας των παιδιών της.
Η μάρτυρας υποστήριξε πως οι κατηγορούμενοι γιοι της ήρθαν στην Ελλάδα προκειμένου να δραστηροποιηθούν επαγγελματικά στο χώρο της εστίασης και να ανοίξουν καντίνα όπως είχαν κάνει στο παρελθόν στον Καναδά.

«Με κάλεσε ο γιος μου στο τηλέφωνο και μου είπε: «μητέρα με έχουν συλλάβει για ανθρωποκτονία». Τον ρώτησα εάν γνώριζε τον άνθρωπο που δολοφονήθηκε και απάντησε αρνητικά. Εκείνο το διάστημα, είχε έρθει στην Ελλάδα για να βρει χώρο να ανοίξει καντίνα. Θέλαμε να έρθουμε στην Ελλάδα γιατί οι άνθρωποι είναι πιο ντόμπροι» ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεση της.

Η μητέρα των δύο κατηγορουμένων δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από την έδρα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους οι γιοι της έφυγαν από τον Καναδά. Η ίδια ισχυρίστηκε πως έφυγαν με δική τους πρωτοβουλία με τον πρόεδρο του δικαστηρίου, ωστόσο, να διαβάζει έγγραφο της Interpol σύμφωνα με το οποίο απελάθηκαν διότι είχαν εγκληματική δραστηριότητα. Η κατάθεση της μητέρας των κατηγορουμένων διεκόπη για αύριο, λόγω συναισθηματικής φόρτισης.

Νωρίτερα , ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πραγματογνώμονα, βαλλιστικού αναλυτή, Γεώργιου Ραυτογιάννη. Ο πραγματογνώμονας ανέλυσε όλα τα στοιχεία που, κατά την οικογένεια του θύματος, είναι επιβαρυντικά για τους δύο κατηγορούμενος ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένος πως η δολοφονία του επιχειρηματία ήταν έργο επαγγελματία εκτελεστή. «Ο δράστης ξέρει να σκοπεύει. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από βιντεοληπτικό υλικό. Έχουμε οκτώ βολές. Συνήθως κάποια θα ξεφύγει. Σε αυτή την περίπτωση και οι οκτώ βρήκαν στόχο» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr