Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ανεξάρτητη έρευνα ζητά η οικογένειά του

0
70

Η οικογένεια του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ που δολοφονήθηκε από λευκό αστυνομικό, στη Μινεάπολις των Ηνωμένων Πολιτειών προσφεύγει στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ζητώντας προτάσεις για τη συστημική μεταρρύθμιση της Αστυνομίας. Σύμφωνα με το CNNi, με επιστολή της στις 3 Ιουνίου προς την Ομάδα Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ανθρώπων αφρικανικής καταγωγής, η οικογένεια του Φλόιντ και ο συνήγορος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μπεν Κραμπ, απευθύνουν έκκληση στον ΟΗΕ να ερευνήσει τον θάνατο και να ενθαρρύνει την αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να ασκηθούν ομοσπονδιακές ποινικές κατηγορίες εναντίον των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Επίσης, ζητούν μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών αποκλιμάκωσης, ανεξάρτητες έρευνες και αυτοψίες για κάθε δολοφονία που έχει διαπράξει η Αστυνομία.

Ο Κραμπ σε δήλωσή του είπε ότι «οι ΗΠΑ έχουν ένα μοτίβο και πρακτική ετών στέρησης του θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος στη ζωή σε βάρος μαύρων πολιτών». Επίσης, σημείωσε ότι είχε ζητήσει την προστασία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε αμέτρητες περιπτώσεις αστυνομικής βίας εναντίον των μαύρων -συμπεριλαμβανομένων των Μάρτιν Λι Άντερσον στη Φλόριντα, Μάικλ Μπράουν στο Μιζούρι και Μπρεόνα Τέιλορ στο Κεντάκι – αλλά η κυβέρνηση απέτυχε να φέρει τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς ενώπιον ευθυνών, ακόμα και στις περιπτώσεις που υπήρχαν αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία και βίντεο.

«Όταν μία ομάδα ανθρώπων, οποιασδήποτε εθνικότητας, συστηματικά αποστερείται του βασικού ανθρώπινου δικαιώματος στη ζωή από την ίδια της την κυβέρνηση και για δεκαετίας, θα πρέπει να απευθυνθούμε στην διεθνή κοινότητα για υποστήριξη και στα Ηνωμένα Έθνη για παρέμβαση. Θυμόμαστε τα λόγια του Αιθίοπα αυτοκράτορα Χαϊλέ Σελασιέ, στην ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1963, με την οποία δεσμεύτηκε να συνεχίσει να μάχεται για ισότητα και δικαιοσύνη μέχρι «η φιλοσοφία η οποία θεωρεί κάποια φυλή ανώτερη και άλλες κατώτερες, να εγκαταλειφθεί οριστικά. Μέχρι το χρώμα των ανθρώπων να μην είναι σημαντικότερο από το χρώμα των ματιών τους»», ανέφερε ο Κραμπ.

Οι νομικοί σύμβουλοι και δικηγόροι, Τζότακα Έαντι και Τζασμίν Ραντ, πρόσθεσαν: «Τα σχόλια του προέδρου Τραμπ την 1η Ιουνίου του 2020, όπου επεσήμανε ότι το δικαίωμα των πολιτών να οπλοφορούν εις βάρος του δικαιώματος στη ζωή των Αφροαμερικανών, αυξάνει τον επείγοντα χαρακτήρα της έκκλησης προς τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς πιστεύουμε ότι τα σχόλιά του θα αφυπνίσουν πολιτοφυλακές και βία εναντίον Αφροαμερικανών».

Την ίδια ώρα, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ενώνουν τις φωνές τους κατά του ρατσισμού σε όλες τις εκφάνσεις του:

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr