Δόμνα Μιχαηλίδου για την ενίσχυση των ευάλωτων: Στηρίζουμε όλους όσους μας χρειάζονται

0
102

Δόμνα Μιχαηλίδου για την ενίσχυση των ευάλωτων: Στην τροπολογία που κατατέθηκε για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση τριών ευάλωτων οικονομικά ομάδων αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στην τροπολογία που κατατέθηκε για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση τριών ευάλωτων οικονομικά ομάδων αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ποιοι θα ενισχυθούν

Με την τροπολογία που κατατέθηκε Χαμηλοσυνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία και ανασφάλιστοι υπερήλικες θα ενισχυθούν στοχευμένα τον Δεκέμβριο αυτό με 250 ευρώ, αμβλύνοντας τις σε βάρος τους συνέπειες της υγειονομικής κρίσης κατά την τρέχουσα δυσχερή συγκυρία, είπε η κ. Μιχαηλίδου και εξήγησε ότι πάνω από 173.000 άτομα με αναπηρία που επιδοτούνται από τον ΟΠΕΚΑ, και περισσότεροι από 32.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες θα λάβουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, 250 ευρώ, σε συμπλήρωση του τακτικού επιδόματός τους από τον ΟΠΕΚΑ ή της σύνταξής τους κατά περίπτωση.

Τι δήλωσε η Υφυπουργός Εργασίας

«Η υγειονομική κρίση και οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας για δεύτερη χρονιά δοκιμάζουν τις αντοχές των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας οι οποίοι χρειάζονται την στήριξη της Πολιτείας περισσότερο παρά ποτέ. Σήμερα, με μια σειρά από τροπολογίες, θέλουμε να παρέχουμε μια οικονομική ανάσα σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Γι’ αυτό, μετά την οικονομική ενίσχυση των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, προχωρούμε στην στήριξη ακόμα περισσότερων συμπολιτών μας, όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, τα άτομα με αναπηρία και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες. Με δραστικές παρεμβάσεις, συνεχίζουμε να στηρίζουμε όλους όσους μας χρειάζονται περισσότερο», δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr