Δόμνα Μιχαηλίδου: Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την αγορά εργασίας

0
33

Στο Συμβούλιο Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχε την Παρασκευή 17 Ιουλίου η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους»

Θέμα του συμβουλίου ήταν η συνεισφορά της αγοράς εργασίας και των κοινωνικών πολιτικών στην αντιμετώπιση των συνεπειών, λόγω της πανδημίας, αλλά και, γενικότερα, στις προσπάθειες ανάκαμψης των οικονομιών των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να σημειωθεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, πως στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εργασίας των 27 κρατών της Ένωσης.

Παράλληλα, η υφυπουργός Εργασίας τόνισε τη σημασία που προσδίδει η ελληνική κυβέρνηση στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πλαισίου για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα με τη δημιουργία κοινών κανόνων για όλα τα κράτη – μέλη, με στόχο τη μείωση των ανισοτήτων στην Ευρώπη. Για αυτό, τόνισε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και να μεταφέρει την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει στον τομέα της κοινωνικής στήριξης των πιο ευάλωτων πολιτών.

«Η ελληνική κυβέρνηση στήριξε και στηρίζει την αγορά εργασίας»

Στην τοποθέτησή της, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στις πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης για τη στήριξη της αγοράς εργασίας και των πιο ευάλωτων πολιτών, όπως, για παράδειγμα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τις διανομές προϊόντων, μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), καθώς και τα προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων, κατά την περίοδο έξαρσης της πανδημίας, τονίζοντας τη διασφάλιση της αδιάκοπης διανομής οικονομικών παροχών και αγαθών και την παράταση χορήγησής τους, καθώς και την έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που έχουν παιδιά.

Σε ό,τι αφορά την πρόληψη, η κ. Μιχαηλίδου υπογράμμισε την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για τους φορείς πρόνοιας και τη διαρκή μέριμνα του υπουργείου για την αυστηρή τήρηση των κανόνων για τη μη διασπορά του κορωνοϊού ενώ ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου για την επιτυχία των μέτρων, με την έως τώρα απουσία κρούσματος σε δημόσια κλειστή προνοιακή δομή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr