Δόμνα Μιχαηλίδου: Περισσότερα κουπόνια για βρεφονηπιακούς και σε εργαζόμενες μητέρες στο Δημόσιο

0
29

Για το άνοιγμα των βρεφονηπιακών και τα voucher για τους γονείς μίλησε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. «Σε μια δύσκολη δημοσιονομικά χρονιά μπορούμε να υλοποιήσουμε μια από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις.», είπε η κα Μιχαηλίδου. Στη συνέχεια επεσήμανε πως, στόχος είναι όλα τα παιδιά να έχουν ενισχυμένη πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Για τη νέα χρονιά συνεχίζεται το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» που δίνει 155.000 κουπόνια για βρεφονηπιακούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Επίσης, δημιουργείται ένα καινούριο παράλληλο πρόγραμμα που δίνει σε 15.000 περισσότερες μητέρες κουπόνια εντάσσοντας δύο κατηγορίες:

  • Αυξάνονται τα εισοδηματικά όρια για όλους στα 13.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας. Δηλαδή μια οικογένεια με ένα παιδί θα πρέπει να έχει συνολικό εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ.
  • Εντάσσονται οι γυναίκες που εργάζονται στο Δημόσιο.

Συνολικά, μέσω ΕΣΠΑ δίνονται 85.000 κουπόνια για βρεφονηπιακούς, τα οποία αυξάνονται στα 100.000, ενώ τα υπόλοιπα 70.000 δίνονται για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Προς το παρόν υπάρχουν θέσεις, τόνισε η υφυπουργός, ενώ είπε ότι οργανώνουν και επενδύσεις στις υποδομές των βρεφονηπιακών. Σχετικά με τα επιδόματα τριτέκνων, η κα Μιχαηλίδου είπε ότι δεν αλλάζει κάτι, αλλά αν την επόμενη χρονιά τα εισοδήματα πέσουν και ενταχθούν στο καθεστώς παραπάνω άνθρωποι τότε το κράτος θα αντεπεξέλθει στις αυξημένες αυτές ανάγκες.

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Έως και σήμερα οι αιτήσεις στην ΕΕΤΑΑ για voucher

Ολοκληρώνεται σήμερα (5/8) το απόγευμα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την επιλογή βρεφών και νηπίων, μέσω χορήγησης voucher, σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr και paidikoi.eetaa.gr

Σημειώνεται ότι φέτος έχει απλοποιηθεί σημαντικά η διαδικασία της αίτησης, καθώς πολλά δικαιολογητικά διασταυρώνονται αυτόματα από τους αρμόδιους φορείς. Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται με τους κωδικούς Τaxisnet. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενοι (μισθωτοι ή αυτοαπασχολούμενοι) και οι άνεργες/οι.

Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα) και η κατάσταση απασχόλησης. Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών (ύψος οικογενειακού εισοδήματος, κατάσταση απασχόλησης και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία ΑμεΑ. Οι ενδιαφερόμενοι εφόσον επιλεγούν, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου οι ίδιοι να επιλέξουν το Φορέα/Δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους.

Η νέα ΒΡ Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE μας πάει πιο μακριά με «super» προστασία & «super»επιδόσεις

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr