Δόμνα Μιχαηλίδου: Υποψιαζόμαστε ότι δομές έκρυβαν παιδιά για παράνομες υιοθεσίες

0
131

Δόμνα Μιχαηλίδου: Η υφυπουργός Εργασίας, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» και μίλησε για την καταγγελία για το ορφανοτροφείο.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα». Η Υφυπουργός Εργασίας ρωτήθηκε για την καταγγελία που αφορούσε ορφανοτροφείο–κολαστήριο στην Αθήνα στο οποίο όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, υπήρξαν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ αγοριών ηλικίας από 7 μέχρι 11 ετών μπροστά σε εργαζομένους.

«Είναι μια καταγγελία η οποία πλέον εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη και την αρμόδια εισαγγελία ανηλίκων. Η καταγγελία ήρθε στο γραφείο μου με mail. Ήμασταν αρκετά τυχεροί καθ’ ότι την είδαμε την επόμενη κιόλας μέρα. Μπορώ να πω, πως θα μπορούσαμε να μην την έχουμε δει. Καταφθάνουν εκατοντάδες email στο inbox μου κάθε μέρα. Αυτήν την είδαμε. Την είδε μάλιστα ο διευθυντής μου, με κάλεσε στο γραφείο του και μου είπε: “Δόμνα είναι κάτι σημαντικό. Πιστεύω ότι πρέπει να το ακούσεις και να το διαβάσεις”» ανέφερε αρχικά η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Και πρόσθεσε: «Ήταν μια καταγγελία η οποία μιλούσε από τρεις επωνύμους που σχετιζόντουσαν με τη δομή αυτή για πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Για κακοποίηση παιδιών εντός δομής, για σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών… όπου αυτό που κάναμε ήταν το καθήκον μας».

Δόμνα Μιχαηλίδου

Δόμνα Μιχαηλίδου: “Η καταγγελία είχε κοινοποιηθεί στη διοίκηση της δομής”

«Εφόσον δεν το είχε πάει κανένας άλλος στην Εισαγγελία αυτό το πράγμα, έπρεπε να το πάμε εμείς. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε το εξής: ότι αρμόδιο για μια καταγγελία δεν είναι το υπουργείο ή δεν είναι μόνο το υπουργείο.

Οποιοσδήποτε από εμάς, ως πολίτες, βλέπουμε μια παράβαση, μπορούμε ανά πάσα στιγμή, μπορείς να πας στην Εισαγγελία, στην Αστυνομία, να μιλήσεις με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και να καταγγείλλεις το περιστατικό το οποίο είδες, το οποίο βίωσες, το οποίο άκουσες» τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Γνωρίζω ότι η καταγγελία είχε κοινοποιηθεί η καταγγελία στην διοίκηση της δομής αυτής, τρεις μήνες πριν. Από τον Σεπτέμβριο» συμπλήρωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Δόμνα Μιχαηλίδου: “Οι εμπλεκόμενοι απομακρύνθηκαν άμεσα από τη δομή”

Οι εμπλεκόμενοι στην καταγγελία και και εργαζόντουσαν στο συγκεκριμένο ορφανοτροφείο – κολαστήριο απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου. «Με το που έγινε ο αρχικός έλεγχος, λαμβάνοντας την καταγγελία, στείλαμε με την Εθνική Αρχή Διαφάνειαςκαι επιτόπιο έλεγχο να δει αν μπορεί να βρει κάτι.

Συνεννοηθήκαμε με τη Διοίκηση της δομής, έτσι ώστε οι άνθρωποι οι οποίοι κατονομάζονται στην καταγγελία, τουλάχιστον για εκείνη την στιγμή, να αποχωρήσουν από τη δομή. Μετά ήρθε και η Εισαγγελία, η οποία ζήτησε να απομακρύνει τους ανθρώπους αυτούς από οποιαδήποτε σχέση έχουν με τα παιδιά και να δώσει ραπόρτο στην εισαγγελία σε τι θέσεις είναι. Και αυτό έγινε» τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

 Δόμνα Μιχαηλίδου: “Υποψιαζόμαστε ότι δομές έκρυβαν παιδιά για παράνομες υιοθεσίες”

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών, Δόμνα Μιχαηλίδου, ανέφερε πως υπάρχουν υποψίες ότι ορισμένες δομές έκρυβαν παιδιά για παράνομες υιοθεσίες. «Υπάρχει απόκλιση μεταξύ αυτού που θα θέλαμε να είναι ο έλεγχος, ειδικά μιας κοινωνικής δομής και αυτό που πραγματικά είναι» τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφορικά με τους ελέγχους που γίνονται στις δομές. «Γιατί είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει κανείς στο καθηκοντολόγιο κάποιου τι είναι κακοποίηση αλλά ακόμα ποιο δύσκολο, τι είναι παραμέληση, τι είναι ουσιαστικός έλεγχος. Και εκεί έχει να κάνει νομίζω με την σχέση του ανθρώπου» εξήγησε.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών ανέφερε «πως πλέον ξέρουμε πόσα παιδιά υπάρχουν στις δομές και αυτό έγινε το 2019». Μάλιστα πως υπάρχουν υποψίες ότι ορισμένες δομές έκρυβαν παιδιά για παράνομες υιοθεσίες.

«Κάτσαμε και τα μετρήσαμε και βρήκαμε αντιστάσεις από όλα τα ιδρύματα. Άλλα ιδρύματα λέγανε ότι είχαν περισσότερα παιδιά για να εισπράττουν περισσότερα χρήματα. Περισσότερα παιδιά δικαιολογούν περισσότερους λειτουργούς και περισσότερα έξοδα, άρα και μεγαλύτερη ανάγκη χρηματοδότησης. Άλλα ιδρύματα παρουσίαζαν λιγότερα παιδιά έτσι ώστε να μπορούν να γίνονται υιοθεσίες με τον μη διαφανή τρόπο» δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr