Δώρα Χρυσικού: «Μίλησα για τον καρκίνο γιατί δεν ήθελα να κρύβομαι»

0
30

Δώρα Χρυσικού: H γνωστή ηθοποιός μίλησε σε συνέντευξη της σχετικά με την περιπέτεια που πέρασε με την επάρατη νόσο και τον τρόπο που το ξεπέρασε.

Η Δώρα Χρυσικού αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη της στη σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Παράλληλα, η γνωστή ηθοποιός εξήγησε το λόγο που αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για την περιπέτεια της υγείας της.

«Πρωτίστως, ήθελα να δώσω δύναμη και στις υπόλοιπες γυναίκες. Ήταν όμως, και ένας δικός μου τρόπος προς την ίαση και την αποδοχή, ήταν ένας τρόπος να αποδεχτώ την εικόνα μου. Είμαι ένας άνθρωπος καθαρός, δεν θα ήθελα να είμαι κρυψίνος. Δεν ήθελα να κρύβομαι», είπε αρχικά στο Τύπος TV.

“Ήθελα να τιμήσω τους συνεργάτες μου και να μην χρεωθούν πράγματα που αφορούν την εμφάνισή μου,”

Πρόσθεσε: «Ήθελα να τιμήσω τους συνεργάτες μου και να μην χρεωθούν πράγματα που αφορούν την εμφάνισή μου, όπως το γεγονός ότι φορούσα μαντίλι. Κυρίως όμως ήθελα να δώσω ένα μήνυμα ότι μου έχει συμβεί αυτό αλλά συνεχίζω να ζω και να είμαι στις επάλξεις. Έχω πάρει πολλή αγάπη, έχω δώσε αγάπη, μιλάω με τις γυναίκες που έχουν περάσει το ίδιο και μου λένε ότι τους έχω δώσει δύναμη και ασφάλεια».

Στη συνέχεια, η ηθοποιός εξήγησε ότι έχει ολοκληρώσει τις χημειοθεραπείες της και πλέον έχει επιστρέψει στην καθημερινότητά της. «Έχω τελειώσει πια με τις χημειοθεραπείες και είμαι καλά. Έχω ξαναβρεί τις δυνάμεις μου», τόνισε.

Δώρα Χρυσικού: Για τις κακοποιήσεις και την έμφυλη βία

«Είμαι ύπερ της ορατότητας. Νομίζω βοηθάει πολύ να βγαίνει ο κόσμος και να μιλάει δημόσια. Μου στέλνουν τόσες πολλές γυναίκες μηνύματα, γυναίκες που παλεύουν και αυτές με τον καρκίνο, και δεν έχω μετανιώσει ποτέ για την απόφασή μου να μιλήσω δημόσια» υποστήριξε η ηθοποιός.

Η ηθοποιός μίλησε για ένα μείζον κοινωνικό θέμα που απασχολεί έντονα την ελληνική κοινωνία, για τις γυναικοκτονίες. «Όσο υπάρχει πατριαρχία, όσο υπάρχει τοξική αρρενωπότητα, όσο υπάρχει το κλίμα ότι η γυναίκα είναι κτήμα, εγώ θα λέω τον όρο γυναικοκτονία» απάντησε η ηθοποιός σε ερώτηση για την ανάγκη ύπαρξης της λέξης γυναικοκτονία.

Αναφορικά με τις καταγγελίες κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου δήλωσε πως «Θα είμαι σκληρή αλλά δε μπορείς να βρίσκεις δικαιολογία για τους θύτες. Θέλω να είμαι ξεκάθαρη σε αυτό. Δεν μπορείς να εξισώνεις τους θύτες με τα θύματα. Δεν μπορείς να λες ότι είναι ψυχικά νοσούντες. Στιγματίζεις έτσι και τους ανθρώπους που παλεύουν με ψυχικές ασθένειες»

«Δεν είναι άρρωστοι, είναι τεράστια, τεράστια κατάχρηση εξουσίας αυτό που κάνουν» συμπλήρωσε η ηθοποιός. «Ανήκω και εγώ σε μια γενιά ηθοποιών που δυστυχώς η κακοποίηση μας πλασαρίστηκε σα μεγάλη τέχνη» παρατήρησε η ηθοποιός.

«Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν ήταν ο όποιος καλός ηθοποιός ή μεγάλος θεατράνθρωπος! Δε με ενδιαφέρει καθόλου. Η Δικαιοσύνη θα κάνει βεβαίως τη δουλειά της, αυτοί οι άνθρωποι όμως θα μείνουν στην ιστορία ως κακοποιητές όχι ως μεγάλοι θεατράνθρωποι..» είπε η Δώρα Χρυσικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr