Δώρο Χριστουγέννων 2020: Ο Βρούτσης ανακοίνωσε πότε καταβάλλεται

0
27

Για όλες τις πληρωμές που αφορούν τις πολίτες μίλησε ο Γιάννης Βρούτσης. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων αποκάλυψε την ημερομηνία καταβολής του δώρου Χριστουγέννων 2020 και συζήτησε όλα τα νεώτερα για τις συντάξεις, τα επιδόματα αλλά και για τους ανέργους.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης μέχρι στιγμής τα αναδρομικά των συνταξιούχων καταβλήθηκαν ομαλά και χωρίς λάθη. Σε αυτή την κατηγορία υπήρχε η εκκρεμότητα για 172.222 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων που έπρεπε με κληρονομικό δικαίωμα να το πάρουν οι δικαιούχοι. Η διαδικασία έχει πλέον ολοκληρωθεί και η πλατφόρμα είναι σε λειτουργία. Δε χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία για την αίτηση και επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η πληρωμή να γίνει μέχρι τέλος του χρόνου.

Ποιους θα περιλαμβάνει το έκτακτο επίδομα

Για το έκτακτο επίδομα για δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους, ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε ότι αυτό θα επεκταθεί και θα περιλαμβάνει και γιατρούς, οδοντιάτρους, δικαστικούς επιμελητές και γεωτεχνικούς. Για τους νοσοκομειακούς, δεν προβλέπεται κάποιο κονδύλι στον προϋπολογισμό.

Για τα όρια συνταξιοδότησης, ο ίδιος τόνισε πως παραμένουν αναλλοίωτα. Ακόμα, για το επίδομα των 400 ευρώ υποστήριξε πως θα το λάβουν οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, το οποίο θα καλύψει τις ευάλωτες ομάδες που είναι στα όρια της φτώχειας. Τέλος, σημείωσε πως θα καταβληθεί επίδομα σε όσους είναι σε αναστολή και τον Δεκέμβριο, ενώ για τις συντάξεις είπε πως μέχρι το 2070 είναι απόλυτα διασφαλισμένες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr