Δώρο Πάσχα 2021: Η τροπολογία για τους εργαζόμενους σε αναστολή

0
46

Πώς θα υπολογιστεί το Δώρο Πάσχα 2021 για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή σύμβασης εργασίας, ορίζει διάταξη στο νομοσχέδιο με τις κατεπείγουσες διατάξεις για την πανδημία που συζητείται στη Βουλή. Με το ίδιο νομοσχέδιο καθορίζεται ακόμα ποιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού και τι θα ισχύει για την διάθεση των self test και των rapid test από τα φαρμακεία .

Πιο συγκεκριμένα, τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 31 Μαρτίου στο νομοσχέδιο ορίζει ότι καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ποσό του επιδόματος εορτών του Πάσχα, που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της σύμβασης εργασίας, στους εργαζομένους των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται σε αναστολή εντός του χρονικού διαστήματος από την 1.1.2021 έως την 30.4.2021. Το επίδομα υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και καταβάλλεται απευθείας στους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η δαπάνη θα είναι ύψους 185 εκατομμυρίων ευρώ.

Δώρο Πάσχα 2021: Τι αναφέρει η σχετική διάταξη

1 . Στην περίπτωση κατά την οποία η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων τίθεται σε αναστολή εντός του χρονικού διαστήματος από την 1η Ιανουαρίου έως την 30η Απριλίου του τρέχοντος έτους, το ποσό εκ του επιδόματος εορτών Πάσχα, καθώς και οι ανάλογες ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα αναστολής της σύμβασης εργασίας καταβάλλονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το επίδομα εορτών του έτους 2021 υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και καταβάλλεται απευθείας στους εργαζόμενους», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική διάταξη.

2. Για τα ζητήματα που δεν ρυθμίζονται από την παρ. 1, εφαρμόζεται συμπληρωματικά η υπ’ αρ. 19040/7.12.1981 κοινή υπουργική απόφαση (Β’ 742).

3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δύναται να καθορίζονται η διαδικασία καταβολής του επιδόματος εορτών Πάσχα για το έτος 2021 και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

Δώρο Πάσχα 2021: Η τροπολογία για τους εργαζόμενους σε αναστολή

Δώρο Πάσχα 2021: Η τροπολογία για τους εργαζόμενους σε αναστολή

Να σημειώσουμε ότι ανακοινώθηκαν χθες από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα αλλά και τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη νέα μέτρα στήριξης που αφορούν εργαζομένους και επιχειρήσεις για τον Απρίλιο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr