Δράμα: Συνελήφθη 48χρονος αρχαιοκάπηλος – Είχε στην κατοχή του πάνω από 200 αρχαία αντικείμενα

0
69

Στη σύλληψη ενός 48χρονου στη Δράμα προέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Στη σύλληψη ενός 48χρονου στη Δράμα προέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης όταν εντοπίστηκε, σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, σε περιοχή της Καβάλας, να προβαίνει σε διερεύνηση εδάφους με χρήση ανιχνευτή μετάλλων και σκαπτικό εργαλείο.

Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο χάλκινα νομίσματα, τα οποία, σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του ανωτέρω νόμου, ενώ κατείχε και τρία αδιάγνωστα αντικείμενα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι συλληφθέντα, σε περιοχή της Δράμας, κατασχέθηκαν 195 νομίσματα και ακόμη δέκα αντικείμενα, ασημένια, χάλκινα και σιδερένια.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά την «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων» και ο 48χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Πηγή: Pagenews.gr