Δύο αναβαθμισμένα F-16 Viper στο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας

0
111

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε από τις ΗΠΑ δύο αναβαθμισμένα F-16 σε έκδοση Viper, καθώς σήμερα πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε από τις ΗΠΑ δύο αναβαθμισμένα F-16 σε έκδοση Viper, καθώς σήμερα πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής. Τα F-16 Viper θα αποτελέσουν παράγοντα αναβάθμισης της ελληνικής ισχύος στους αιθέρες.

Υπενθυμίζεται πως είναι το μήλον της Έριδος για την Άγκυρα, η οποία ζητάει να σπάσει το μπλόκο των ΗΠΑ στον εκσυγχρονισμό και στην πώληση των μαχητικών στη γείτονα χώρα.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των F-16 Viper

  • Έχουν ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης AESA (κάτι που δεν διαθέτουν τα τουρκικά F-16).
  • Έχουν κρυπτοσυσκευή για δικτυοκεντρική λειτουργία: Τα αεροσκάφη θα μπορούν να μοιράζονται στόχους μεταξύ τους τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος, να ανταλλάσσουν στοιχεία μαζί με τα Rafale, να επικοινωνούν με πλοία κ.λπ., και να βλέπουν ό,τι βλέπουν όλα τα μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Έχουν κατευθυνόμενες βόμβες λέιζερ.
  • Νέο cockpit, που απλουστεύει τον χειρισμό.
  • Σύμφωνα με το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα αναβάθμισης του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας, το χρονοδιάγραμμα ορίζει την παραλαβή έξι, στο σύνολο, μαχητικών αεροσκαφών F-16 Viper, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr