ΕΕ: Κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες που βοηθούν την πολεμική ενίσχυση της Ρωσίας

0
55

Κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες, πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες κατηγορούνται ότι πωλούν εξοπλισμό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε όπλα για την υποστήριξη της πολεμικής δραστηριότητας της Ρωσία, σύμφωνα με τους Financial Times.

Συγκεκριμένα, επτά κινεζικές επιχειρήσεις περιλαμβάνονται σε ένα νέο πακέτο κυρώσεων που θα συζητηθεί από τα κράτη – μέλη της ΕΕ αυτή την εβδομάδα, ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο αντίγραφο του καταλόγου κυρώσεων που είδαν οι FT.

Σύμφωνα με τους FT, ο κατάλογος των κυρώσεων περιλαμβάνει δύο κινεζικές εταιρείες της ηπειρωτικής Κίνας, την 3HC Semiconductors και την King-Pai Technology, μαζί με πέντε από το Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένων των Sinno Electronics, Sigma Technology, Asia Pacific Links, Tordan Industry και Alpha Trading Investments.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ορισμένες εταιρείες, όπως η King-Pai Technology, έχουν ήδη τεθεί υπό κυρώσεις και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες δήλωσαν ότι ήταν προμηθευτής με έδρα την Κίνα για πολλές οντότητες του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος της Ρωσίας.

Από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία πριν από 14 μήνες, την οποία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», η ΕΕ έχει υιοθετήσει 10 πακέτα κυρώσεων κατά ρωσικών προσώπων και εταιρειών, προκαλώντας οικονομικές δυσχέρειες και εμποδίζοντας τη χρηματοδότηση του πολέμου.

Πηγή: Pagenews.gr