Έφη Αχτσιόγλου: «Επιτελική» επιβράβευση παραβάσεων από τον κ. Χατζηδάκη

0
21

Η δήλωση της βουλεύτριας Επικρατείας και Τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Έφης Αχτσιόγλου: Ο κ .Χατζηδάκης και η κ. Στρατινάκη οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις για την επαναφορά στο Σ.ΕΠ.Ε. δύο Επιθεωρητών, οι οποίοι, επί ΣΥΡΙΖΑ, είχαν ελεγχθεί πειθαρχικά και είχαν απομακρυνθεί από το Σώμα για παράτυπες διαγραφές προστίμων που είχαν επιβληθεί σε επιχειρήσεις. Μάλιστα, ο ένας Επιθεωρητής επανέρχεται σε αναβαθμισμένη θέση στην υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου του Σ.ΕΠ.Ε.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και η αρμόδια Γενική Γραμματέας του πρέπει να απαντήσουν,μετά και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών»,γιατί διεξήχθησαν εκ νέου πειθαρχικές ανακρίσεις για τους δύο υπαλλήλους -καθώς είχαν ήδη διενεργηθεί ΕΔΕ από τις οποίες διαπιστωνόταν διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων-και πώς οι δύο υπάλληλοι επέστρεψαν στο Σώμα;

Έφη Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να διαχειρίζεται έναν διακόπτη lockdown

Συνέντευξη της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο «Documento». Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε ολέθρια λάθη στη διαχείριση της πανδημίας. Π.χ. στο πρώτο κύμα επέβαλε τρεις μήνες σκληρό lockdown ακολουθώντας το παράδειγμα των χωρών της Δυτικής Ευρώπης ενώ οι άλλες χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης δεν το έκαναν, διαφυλάσσοντας την οικονομία τους. Στο δεύτερο κύμα, κι ενώ η ύφεση προσέγγιζε το 10%, έβαλε τη χώρα σε lockdown τύπου ακορντεόν με διάρκεια μεγαλύτερη από κάθε άλλης δυτικοευρωπαϊκής χώρας. Αλλά ο Χρήστος Σταϊκούρας λέει ότι δεν μπορούν να στηρίξουν όλους όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία. Εσείς πού αποδίδετε αυτή την ολέθρια διαχείριση;

Πράγματι εδώ και μήνες βιώνουμε τις συνέπειες της καταστροφικής κυβερνητικής διαχείρισης τόσο της πανδημίας όσο και της οικονομικής κρίσης που τη συνοδεύει. Στη διαχείριση της πανδημίας η κυβέρνηση δεν προέβη σε μέτρα αυτονόητα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού και την προστασία του πληθυσμού, δηλαδή σε μέτρα ουσιαστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας: μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, συνταγογράφηση δωρεάν τεστ ώστε να υπάρχει σωστή ιχνηλάτηση του ιού, επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Αλλά ούτε στις τρεις βασικές εστίες υπερμετάδοσης του ιού, δηλαδή τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σχολεία και τους μεγάλους χώρους εργασίας, εφάρμοσε προληπτικά μέτρα, ισχυριζόμενη κατά καιρούς αστειότητες ότι σ’ αυτούς τους χώρους ο ιός δεν κολλάει, για να αποδειχθεί ψευδόμενη λίγες μέρες μετά.

Η κυβέρνηση το μόνο που έκανε και κάνει είναι να χειρίζεται έναν διακόπτη lockdown. Αυξάνονται τα κρούσματα, επιβάλλει lockdown. Μειώνονται τα κρούσματα, αίρει το lockdown. Μια πολιτική καταστροφική και για την κοινωνία και για την οικονομία. Και σαν να μην έφταναν αυτά, στην οικονομία εξαρχής έλαβε την απόφαση να μην προχωρήσει σε ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος των πολιτών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των εργαζομένων, με αποτέλεσμα, όπως ήταν αναμενόμενο, να προκαλέσει μια ύφεση βαθύτερη κι απ’ αυτήν του 2011 στη χώρα, κυρίως όμως να έχει ακυρώσει όλες τις δυνατότητες για ανάκαμψη. Εξαρχής ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ήταν ότι εφαρμόζει συνετή δημοσιονομική πολιτική. Όμως όταν σε τέτοιες κρίσεις δεν προβαίνεις σε σοβαρές δημόσιες δαπάνες που στηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας, το εισόδημα και την κατανάλωση, τότε φέρνεις τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Οδηγείς την οικονομία σε εκτροχιασμό. Και αυτό ακριβώς έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Προφανώς ως έναν βαθμό έχουμε να κάνουμε με ανικανότητα, αλλά δεν είναι αυτή η κύρια αιτία. Η πραγματική αιτία αυτών των επιλογών και των ολέθριων συνεπειών τους σχετίζεται με το ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση βαθιά ιδεοληπτική, που επιμένει στο νεοφιλελεύθερο δόγμα με την προσήλωση νεοφώτιστου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr