Έφη Αχτσιόγλου: Η αδράνεια της κυβέρνησης έδωσε θάρρος στον Ερντογάν

0
22

«Ο τρόπος που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την εξωτερική πολιτική δείχνει ότι δεν υπάρχει πυξίδα και σχεδιασμός», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου στον τηλεοπτικό σταθμό  ΣΚΑΪ. Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Βορίδη ότι δεν υπάρχει παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Τουρκία η κ. Αχτσιόγλου ρώτησε ευθέως: «Δηλαδή ένα ερευνητικό πάει πάνω κάτω τόσο καιρό, συνοδεία πολεμικών πλοίων, ασκώντας την ελευθερία της ναυσιπλοΐας; Αυτό μας λέτε; Έχετε δει ξανά κράτος να βγάζει NAVTEXγια να ασκήσει το δικαίωμα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας; Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο. Το ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως δεν υπάρχει παράνομη ενέργεια και παραβίαση κυριαρχικού δικαιώματος δίνει όλο το περιθώριο στην τουρκική πλευρά να συνεχίσει αυτό που κάνει και να το εξελίξει».

Σημείωσε, παράλληλα, ότι «πριν λίγες μέρες, η κ. Μπακογιάννη είπε πως δεν την ενδιαφέρει αν γίνονται έρευνες από το “Ορούτς Ρέις”. Σήμερα, λέτε ότι το πλέον κρίσιμο και αυτό που καθορίζει την παραβίαση είναι το αν γίνονται έρευνες». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «υπάρχει μία αμφισημία διαρκώς από την κυβέρνηση η οποία δεν δικαιολογείται για τη σοβαρότητα της κατάστασης».

«Η Τουρκία πήρε θάρρος από την την αδράνεια της κυβέρνησης»

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση για πάνω από 6 μήνες κράτησε στάση αδράνειας και ανοχής. Σκόπιμα δεν ενεργοποίησε το πλαίσιο κυρώσεων που παρέλαβε γιατί δεν ήθελε να ταράξει τον Ερντογάν, πιστεύοντας ότι θα έχει έλεγχο των προσφυγικών ροών, εάν δεν βάζει το ζήτημα των κυρώσεων στο τραπέζι. Τούτο ενθάρρυνε την τουρκική πλευρά να παροξύνει την προκλητικότητά της».

Τέλος, η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στο απαράδεκτο συμβάν στην εκπομπή big brother του ΣΚΑΪ δηλώνοντας ότι πρόκειται για «ένα περιστατικό αναπαραγωγής κουλτούρας βιασμού και πρόκλησης σε εγκληματικές ενέργειες. Είναι απολύτως καταδικαστέο. Θα έπρεπε ήδη ο σταθμός να έχει αποφασίσει τη διακοπή της εκπομπής αυτής. Το ΕΣΡ θα έπρεπε να έχει ήδη παρέμβει. Δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές. Υπάρχει ευθύνη συνολική στον σταθμό, να βλέπει τι περιεχόμενο προβάλλει και να το ελέγχει».

Δείτε το σχετικό βίντεο με την συνέντευξη της Έφης Αχτσιόγλου

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr