Έφη Αχτσιόγλου: Η αστυνομική βία έχει πολιτική εντολή

0
28

Η Έφη Αχτσιόγλου ήταν καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του Mega με αφορμή τα όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη. Θυμίζουμε ότι για τα επεισόδια και την αστυνομική αυθαιρεσία αποφάσισε να παρενέβει ο εισαγγελέας.  «Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο παρατηρούμε γεγονότα όξυνσης της αστυνομικής αυθαιρεσίας, η οποία εκπορεύεται από συγκεκριμένη πολιτική εντολή», είπε αρχικά η τομεάρχης οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενη στον ξυλοδαρμό πολιτών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης σημείωσε ότι «είδαμε άλλο ένα περιστατικό ακραίας και απρόκλητης βίας αστυνομικών σε βάρος πολιτών, οι οποίοι απλά είχαν βγει για να πάρουν αέρα, μέσα στους φοβερούς περιορισμούς που ζούμε όλοι». Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «δεν πρόκειται περί ενός μεμονωμένου περιστατικού. Υπάρχει πολιτική ευθύνη, γιατί τέτοια γεγονότα έχουν πυκνώσει σε πολλές γειτονιές της Αθήνας τον τελευταίο καιρό. Η ασυδοσία και η αυθαιρεσία συγκεκριμένων θυλάκων της αστυνομίας – δεν μπαίνουν όλοι οι εργαζόμενοί της στο ίδιο καλάθι- εκπορεύεται από μία πολιτική εντολή, προφανώς του κ. Χρυσοχοΐδη».

Η Έφη Αχτσιόγλου

Η Έφη Αχτσιόγλου

Έφη Ατχσιόγλου: Συνεχόμενη κάλυψη σε έναν υπουργό

Υπενθυμίζοντας ανάλογα περιστατικά (εισβολή στην οικία Ινδαρέ, επιθέσεις στη νεολαία, εισβολή σε κινηματογράφο) επισήμανε ότι «όταν υπάρχει μία διαρκής κάλυψη ενός αρμόδιου υπουργού, αντικειμενικά, στο τέλος η ευθύνη βαραίνει τον πρωθυπουργό. Υπάρχει μία ενορχηστρωμένη δράση και θα έπρεπε ο πρωθυπουργός, αν δεν την επιδοκιμάζει, να έχει επιρρίψει την ευθύνη στον αρμόδιο υπουργό ή και να τον παραιτήσει».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «η έξαρση της καταστολής συνδέεται και με μία προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην κοινωνία και έχουν να κάνουν με την κατάσταση της πανδημίας και της οικονομίας». Τέλος, επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών την οποία η κυβέρνηση δεν έχει κάνει, «επιτέλους, μετά από έναν χρόνο, να επιταχθούν οι ιδιώτες σε αυτόν τον “πόλεμο”».

Θυμίζουμε ότι σε ανάλογο ύφος ήταν και η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα λίγο μετά τα περιστατικά της Νέας Σμύρνης. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι πολίτες τρώνε ξύλο το μεσημέρι και το βράδυ βλέπουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr