Έφη Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση οφείλει να εναρμονιστεί με την κοινωνική πραγματικότητα

0
45

«Οι εργαζόμενοι της χώρας χειμάζονται από την ανασφάλεια. Η ανασφάλεια στην αγορά εργασίας είναι μεγαλύτερη και από αυτή του 2011 όταν ήμασταν στο ζενίθ της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Τα περιστατικά είναι αμέτρητα. Ξενοδοχεία στην Αθήνα που απολύουν από το μισό μέχρι και το σύνολο του προσωπικού τους. Σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα ανακοινώνουν στους εργαζόμενους μειώσεις μισθών της τάξης του 50%.Οι επιχειρήσεις στην εστίαση επαναλειτουργούν, όμως περισσότεροι από το 50% των εργαζομένων δεν έχουν επιστρέψει στη δουλειά τους και πιθανότατα δεν θα επιστρέψουν. Από τις 25 Μαΐου και μετά υπάρχει ένα μπαράζ απολύσεων στον επισιτισμό. Απέναντι σε αυτή τη διαλυτική κατάσταση η κυβέρνηση όχι απλώς δεν βάζει φρένο στην απορρύθμιση αλλά την ενισχύει, στην πραγματικότητα επιδοτεί την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας», σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, επισήμανε, «εκτός από τη διαλυτική πολιτική για τους εργαζόμενους υπάρχει και ένα τεράστιο διοικητικό χάος», καθώς «οικογένειες ολόκληρες έμειναν για τρεις μήνες με 800 ευρώ». Επίσης, «οι εποχικοί εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία που δεν ανοίγουν είναι στον “αέρα”», ενώ «ο υπουργός Εργασίας επιδείνωσε την υφιστάμενη από τη δεκαετία του 1980 νομοθεσία, λέγοντας ότι αν ξαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο τότε μπορεί ή να τους βγάλει σε αναστολή ή να τους μειώσει τον μισθό, και αυτό προσπάθησε να το παρουσιάσει ως ευεργετική παρέμβαση».

«Καμία σχέση με την κοινωνική πραγματικότητα»

Υπογραμμίζοντας ότι «η τάση των υπουργών να αλληλοσυγχαίρονται για τις “επιτυχίες” και τα “κατορθώματά” τους δεν συνάδει με την κοινωνική πραγματικότητα», κάλεσε την κυβέρνηση «να μην κλείνει τόσο βιαστικά και τόσο απαξιωτικάτα αυτιά της στις προτάσεις τις αντιπολίτευσης, αλλά πρωτίστως να μην απαξιώνει τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην κοινωνία και στον κόσμο της εργασίας, επιχειρώντας να παρουσιάσει επίπλαστες εικόνες κανονικότητας, ότι όλα πάνε καλά. Αυτό καταντά στο τέλος της ημέρας προσβλητικό για τους ανθρώπους που βιώνουν αυτά τα προβλήματα και είναι εκατοντάδες χιλιάδες».

Τέλος, η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε «συγκεκριμένες, κοστολογημένες και ρεαλιστικές προτάσεις ώστε αυτή τη στιγμή το κράτος να προστατεύσει τον εργαζόμενο πραγματικά, τον μισθό του και τη θέση εργασίας του στο 100%, και να διευκολύνει παραπάνω τον μικρό επιχειρηματία, σε σχέση με τα μέτρα που εφαρμόζονται σήμερα, αναλαμβάνοντας ένα μέρος του μισθολογικού και του ασφαλιστικού κόστους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr