Έφη Αχτσιόγλου: Ο πρωθυπουργός βρίσκεται αλλού

0
93

«Την ίδια ώρα που ο υπουργός Υγείας έλεγε ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή και έχουμε 3.500 νέα κρούσματα και 630 διασωληνωμένους στη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε ότι σε λίγο θα ανοίξει η αγορά. Την αγορά που έκλεισαν με πολύ λιγότερα κρούσματα και διασωληνωμένους» αυτό τόνισε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου.

Έφη Αχτσιόγλου: Οι πολίτες έχουν μείνει άναυδοι από αυτή τη διαχείριση, θα πρέπει κάποιος να τους εξηγήσει το σχέδιο

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε: «Οι πολίτες έχουν μείνει άναυδοι από αυτή τη διαχείριση, θα πρέπει κάποιος να τους εξηγήσει ποια είναι η λογική της κυβέρνησης και αν τελικά υπάρχει κάποιο σχέδιο. Η κυβέρνηση δεν επικεντρώνει εκεί που υπάρχει το πραγματικό πρόβλημα: νοσοκομεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, μαζικοί εργασιακοί χώροι. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται αλλού».

Έφη Αχτσιόγλου: Όταν 24.000 μαθητές θα μείνουν εκτός πανεπιστημίων αυτονοήτως θα παραχθεί αντίδραση

Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τα νομοσχέδια που ψηφίζονται στη Βουλή παρότι αυτή δεν λειτουργεί κανονικά λόγω του κορωνοϊού. Όπως είπε, «η κυβέρνηση κάνει έκκληση  για κοινωνική ειρήνη, είναι η ίδια όμως που κάνει τα πάντα για να προκαλεί αντιδράσεις. Όταν 24.000 μαθητές θα μείνουν εκτός πανεπιστημίων αυτονοήτως θα παραχθεί αντίδραση, είναι λογικό και κατανοητό. Πρέπει να βάλει μία παύση σε αυτού του τύπου τα νομοθετήματα, αν θέλει να υπάρξει αυτή τη στιγμή μία συνεννόηση για τα κρίσιμα. Να μην εισηγείται σε μία Βουλή που υπολειτουργεί, με αυστηρούς κανόνες συμμετοχής, νομοσχέδια τα οποία προκαλούν σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις».

Η Έφη Αχτσιόγλου

Η Έφη Αχτσιόγλου

Έφη Αχτσιόγλου: Η πηγή του προβλήματος δεν είναι στους πολίτες που αντιδρούν

Τέλος σημείωσε ότι «όταν υπάρχει ξυλοδαρμός ενός γείτονά τους είναι αναμενόμενο οι πολίτες να αντιδράσουν και να υπάρχουν κινητοποιήσεις. Η πηγή του προβλήματος δεν είναι στους πολίτες που αντιδρούν, αλλά σε αυτούς οι οποίοι προκαλούν την αντίδραση. Η πηγή του προβλήματος είναι η πολιτική που υποκινεί αυτές τις αντιδράσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr