ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι νέες αλλαγές για τον εκσυγχρονισμό του

0
84

ΕΦΚΑ: Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί το Δεκέμβριο το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ με στόχο να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή στις αρχές του 2022.

Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί το Δεκέμβριο το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ με στόχο να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή στις αρχές του 2022.

Ποιες οι νέες αλλαγές – Τι προβλέπεται

  • 1. Επιλογή γενικών διευθυντών και διευθυντών από Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τριετείς συμβάσεις με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ (μέσω δημόσιας προκήρυξης, ειδικό σύστημα πρόσθετων ανταμοιβών με βάση στόχους).
  • 2. Νέο μοντέλο διακυβέρνησης με νέο οργανόγραμμα. Νέα διαδικασία ανάδειξης του διοικητή και των υποδιοικητών. Κατάρτιση νέου οργανογράμματος σε συνεργασία με εξειδικευμένο σύμβουλο.
  • 3. Αμεσες προσλήψεις 500 μονίμων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ, εντός του α’ εξαμήνου του 2022 (οικονομολόγοι και στελέχη πληροφορικής). Παράλληλα θα συναφθούν 100 προσλήψεις με συμβάσεις έργου για τις συντάξεις.
  • 4. Καθιέρωση πριμ παραγωγικότητας για τους υπαλλήλους (τροποποίηση του μπόνους και σύνδεσή του με τα αποτελέσματα της δουλειάς των υπαλλήλων). Καταβολή πριμ στους υπαλλήλους που εργάζονται στο back office και καθιέρωση πριμ παραγωγικότητας στους υπαλλήλους.

ΕΦΚΑ

  • 5. Δημιουργία μιας νέας Μονάδας Εσωτερικών Υποθέσεων για άμεση διερεύνηση των καταγγελιών των πολιτών, με επικεφαλής ανώτατο δικαστικό. Ταχύτερη και αποτελεσματικότερη πειθαρχική διαδικασία.
  • 6. Πιο ευέλικτο σύστημα προμηθειών.
  • 7. Εταιρεία Ειδικού Σκοπού για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ (άνω του 1 δισ. ευρώ).

Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η λειτουργική ενοποίηση 388 οργανικών μονάδων των πρώην ασφαλιστικών ταμείων σε 158. Σύμφωνα με τον τελικό σχεδιασμό, με την ολοκλήρωση της υλοποίησης του οργανογράμματος τους πρώτους μήνες του 2022 θα λειτουργούν πανελλαδικά, αντί αυτών των 388 μονάδων, 12 Περιφερειακές Υπηρεσίες Συντονισμού και Υποστήριξης (ΠΥΣΥ), 119 Τοπικές Διευθύνσεις και 27 Αποκεντρωμένα Τμήματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr