ΕΦΚΑ ΟΑΕΔ πληρωμές: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους έως την Παρασκευή

0
60

ΕΦΚΑ ΟΑΕΔ πληρωμές: Μπαράζ νέων πληρωμών έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα από τον ΟΑΕΔ και ΕΦΚΑ για χιλιάδες δικαιούχους επιδομάτων. Θα καταβληθούν επιδόματα ανεργίας, λοιπά επιδόματα, επίδομα μητρότητας αλλά και παροχές σε χρήμα και εφάπαξ.

Μπαράζ νέων πληρωμών έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα από τον ΟΑΕΔ και ΕΦΚΑ για χιλιάδες δικαιούχους επιδομάτων. Θα καταβληθούν επιδόματα ανεργίας, λοιπά επιδόματα, επίδομα μητρότητας αλλά και παροχές σε χρήμα και εφάπαξ.

ΕΦΚΑ ΟΑΕΔ πληρωμές: Όλο το χρονοδιάγραμμα πληρωμών

1.Από τον e-ΕΦΚΑ την περίοδο 17-21 Ιανουαρίου θα γίνουν οι ακόλουθες καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

  • 19,7 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 580 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ
  • 13,4 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 22.976 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα
  • 32.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 40 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης

2. Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

  • 20 εκατ. ευρώ σε 52.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων 18 εκατ. ευρώ σε 5.500 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
  • 600.000 ευρώ σε 700 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας

Δανειολήπτες ΟΕΚ: Ξεκίνησαν οι πληρωμές δανειοληπτών και δικαιούχων μέσω ΔΙΑΣ

Ενεργοποιήθηκε η νέα λειτουργία πληρωμής οφειλών δανειοληπτών και δικαιούχων του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), μέσω του Συστήματος Πληρωμών ΔΙΑΣ με χρήση Ενιαίου Κωδικού Ηλεκτρονικής Πληρωμής (RF).

O κωδικός πληρωμής RF είναι ένας μοναδικός κωδικός που επιτρέπει πληρωμές μέσω τραπεζικής κατάθεσης. Οι δανειολήπτες και δικαιούχοι τ. ΟΕΚ μπορούν να κάνουν χρήση του κωδικού RF μέσω e-banking (web/internet), phone banking και mobile banking, καθώς και σε όλες τις τράπεζες που είναι συμβεβλημένες με το ΔΙΑΣ.

Δανειολήπτες ΟΕΚ: Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία

Συγκεκριμένα:

  • Στα καταστήματα και στα μηχανήματα (ΑΤΜ) και κέντρα αυτόματων συναλλαγών των συνεργαζόμενων με το ΔΙΑΣ τραπεζών
  • Με e-banking, phone-banking και mobile banking μέσω της τράπεζας του δανειολήπτη/δικαιούχου
  • Μέσω ιδρυμάτων πληρωμών, ιδρυμάτων ηλεκτρονικού χρήματος και στους πιστοποιημένους αντιπροσώπους αυτών (Ν 4021/2011 & 4537/2018).

Στόχος της νέας υπηρεσίας είναι η διευκόλυνση των πολιτών, καθώς με τον κωδικό πληρωμής RF ταυτοποιείται ο δανειολήπτης/δικαιούχος και εξασφαλίζεται η άμεση ηλεκτρονική ενημέρωση των στοιχείων πληρωμών.

Οδηγίες και πληροφορίες για την απόκτηση κωδικού πληρωμής RF βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/steghastiki-prostasia

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr