Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η Ελλάδα στον πάτο της Ευρώπης σε δαπάνες για τον κορωνοϊό

0
10

«Όσο και να βασανίσει τα στοιχεία ο κ. Σταϊκούρας η Ελλάδα παραμένει στον πάτο της Ευρώπης σε δαπάνες για την αντιμετώπιση του COVID», τονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δήλωσή του.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Συντονιστής Οικονομικού Κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει ότι χθες ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι δεν παραποιεί τα στοιχεία και ότι για παράδειγμα η Ελλάδα δεν είναι δεύτερη από το τέλος σε δαπάνες για τον κοροναϊό στην Ευρώπη, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πως με βάση τα σημερινά στοιχεία είμαστε όγδοοι από το τέλος.

«Φοβερό επίτευγμα θα έλεγε κανείς. Αλλά πως αλήθεια ανεβήκαμε 6 θέσεις;», σχολιάζει ο κ. Τσακαλώτος. «Πολύ απλά, οι άλλες χώρες δεν επικαιροποίησαν τα στοιχεία τους. Έτσι η Ελλάδα που απέστειλε στοιχεία για τις ‪21 Σεπτεμβρίου‬ φαίνεται για παράδειγμα να έχει ξοδέψει λίγο περισσότερα από την Αυστρία. Απλώς τα στοιχεία της Αυστρίας είναι από τις ‪6 Μαΐου‬. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες 5 χώρες», εξηγεί ο κ. Τσακαλώτος.

Κόντρα Σταϊκούρα – Τσακαλώτου στη Βουλή: «Θα ήμουν αποτυχημένος αν ήμουν Τσακαλώτος»

Κατά την τοποθέτησή του ο υπουργός των Οικονομικών, κατέθεσε σειρά εγγράφων στην εθνική αντιπροσωπεία προκειμένου να δείξει πως η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις δαπανώντας ένα σημαντικό ποσό. « Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι η Οικονομία δεν είναι το accet της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα το λόγο πήρε ο κ. Τσακαλώτος κατηγορώντας τον υπουργό πως καταθέτει παραπλανητικά στοιχεία στη βουλή. «Τέτοια κακοποίηση στοιχείων δεν αντιμετώπισα ποτέ! τέτοιο πράγμα δεν έχω συναντήσει», είπε και πρόσθεσε: «Πείτε μας πότε θα είστε επιτυχημένος όταν θα είστε 24ος, 21ος στις δαπάνες στην ΕΕ; Έχετε κακοποιήσει όλα τα στοιχεία για να δείξετε ότι τα πάτε καλά!

Δεν ξέρω πραγματικά αν έχετε κακοποιήσει περισσότερο τη θέση του υπουργού των οικονομικών ή του καθηγητή πανεπιστημίου. Γιατί θα ντρεπόμασταν και ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Χαρδούβελης και εγώ να φέρουμε στοιχεία παραπλανητικά στοιχεία. Πιο πολύ ως πανεπιστημιακός, γιατί θα ντρεπόμουν να πάω στους φοιτητές μου και να με ρωτάνε γιατί τα είπατε αυτά και να μη ξέρω τι να απαντήσω», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σέβομαι και εκτιμώ τους συναδέλφους και 12 χρόνια εδώ δεν έχω κάνει προσωπική αναφορά! Πότε θα αισθάνομαι επιτυχημένος: Όταν δεν θα είμαι ο υπουργός των Οικονομικών που θα έχει ανάπτυξη 2% η χώρα μου και η Ευρώπη 8%. Τότε θα ήμουν ο ορισμός του αποτυχημένου! Θα ήμουν Τσακαλώτος», απάντησε σε αντίστοιχο ύφος ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε: « είμαι υπερήφανος για την πανεπιστημιακή μου ιδιότητα και την εξέλιξή μου. Όποτε θέλετε μπορεί ο καθένας να δει τις ετεροαναφορές τις δικές μου και τις δικές σας και τότε να μιλήσετε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr