Αίγινα κορωνοϊός: «Στο πόδι» οι κάτοικοι του νησιού από εισαγόμενο κρούσμα

0
55

Αν και ο άνδρας που ήρθε από το εξωτερικό υποβλήθηκε σε τεστ για covid- 19 στο αεροδρόμιο στην Αθήνα, τα αποτελέσματα βγήκαν αφού είχε ήδη πάει στην Αίγινα. Το γεγονός ότι υπάρχει θετικό κρούσμα στο νησί προκαλεί αναστάτωση με τον δήμαρχο να δηλώνει ότι είναι ενήμερος και θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση αργότερα.

Ο άνδρας από το εξωτερικό βρέθηκε στην Αίγινα για να παραστεί σε κηδεία. Μάλιστα, στην τελετή παρευρέθηκε αρκετός κόσμος. Σήμερα υπεβλήθη και σε δεύτερο τεστ το οποίου τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο.

Όπως αναφέρει το Aegina Portal, o δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ζορμπάς τόνισε πως το θέμα, το χειρίζεται το Κέντρο Υγείας Αίγινας. Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία Σαββατοκύριακα έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα συνωστισμού στα πλοία που κάνουν το δρομολόγιο Αίγινα – Πειραιά.

3 νέα κρούσματα στη Λέσβο

Πτώση σημειώθηκε στον αριθμό των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας. Συγκεκριμένα η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει ότι έχουν εντοπιστεί νέα δέκα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Το θετικό νέο είναι ότι για άλλη μια ημέρα δεν υπάρχει κανένας καταγεγραμμένος θάνατος από τον ιό στην Ελλάδα. Τρία θετικά κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στη Λέσβο και αφορούν πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στο νησί

Πρόκειται για τρεις ασυμπτωματικούς ασθενείς , που μαζί με άλλους 33 συνολικά, 15 άνδρες, 10 γυναίκες και 11 παιδιά καταγωγής Ιράν και Αφγανιστάν, διασώθηκαν το Σαββάτο 13 Ιουνίου το βράδυ από το Λιμενικό Σώμα βόρεια των βορειοδυτικών ακτών της Λέσβου και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πέτρας.

Σε καραντίνα για 14 ημέρες

Κατά τον έλεγχο από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, είχε βρεθεί μεταξύ των 36 συνολικά διασωθέντων ένας θετικός στον ιό, ενώ αρνητικοί ήσαν όλοι οι άλλοι. Αρνητικά ήταν και τα δείγματα από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και όσους άλλους είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους κατά τη διάσωση τους.

Οι 36, αμέσως μετά τέθηκαν σε καραντίνα στη δομή στα Μεγάλα Θέρμα που λειτουργεί για τους νεοεισερχόμενους. Κατά τον επανέλεγχο ο μεν θετικός κατά τον προηγούμενο έλεγχο βρέθηκε αρνητικός, ενώ τρεις αρνητικοί βρέθηκαν τώρα θετικοί, πλην όμως και οι τρεις ασυμπτωματικοί. Στο σύνολο τους, οι 36 τέθηκαν ξανά σε 14ημερη καραντίνα, ενώ οι τρεις ασθενείς μετακινήθηκαν σε ξεχωριστό χώρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr