Εγνατία Οδός διόδια: Προ των πυλών 15 νέοι σταθμοί

0
123

Εγνατία Οδός διόδια:Ο σχεδιασμός των τελευταίων μηνών φαίνεται ότι προχωρά με εντατικούς ρυθμούς και αν δεν ανακοπεί από το φρένο που βάζει σε όλα τα επίπεδα η επιδημία του κορωνοϊού, στόχος είναι ως τις 26 Ιουνίου που έχει οριστεί ως νέα ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών, να έχει επιλυθεί το θέμα με τα διόδια.

Ήδη κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου εκτελούνται εργασίες κατασκευής πάνω από 15 Πλευρικών και Μετωπικών Σταθμών Διοδίων και βρίσκονται σε εφαρμογή προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ωστόσο η Εγνατία έχει ακόμη αρκετές εκκρεμότητες μέχρι να επιλύσει όλα τα προαπαιτούμενα για να προχωρήσει ο διαγωνισμός της ιδιωτικοποίησης.

Όπως ανέφερε και η πρόσφατη έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας της ΕΕ, η Εγνατία εξακολουθεί να αποτελεί ένα βαρίδι του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να λύσει μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο προγραμματισμός του ΤΑΙΠΕΔ είναι μέχρι τον Μάιο, να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή όλων των μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων και παράλληλα να έχουν βγει οι αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Σηράγγων για τα έργα αποκατάστασης που απαιτούνται στις σήραγγες του οδικού άξονα αλλά και οι αποφάσεις της διοίκησης της Εγνατίας Οδού για τα έργα βελτιώσεων σε γέφυρες που έχουν ήδη χαρακτηριστεί επικίνδυνες. Λύση πρέπει να δοθεί και τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) που εκκρεμούν από το 2011.

Σύμφωνα με την Εγνατία, σήμερα κατασκευάζονται οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων Ανατολικής Σιάτιστας, Χαλάστρας, Προφήτη, Βρασνών –Ασπροβάλτας, Ελευθερούπολης, Αγίου Ανδρέα, Βαφέικων, Κομοτηνής, Παναγίας, Βαγιοχωρίου, Γαληψού/Ορφανίου, Μουσθένης, Μέστης και οι , μετωπικοί σταθμοί διοδίων Σιάτιστας και Αρδανίου. Επίσης στον Κάθετο Άξονα Α1 Αξιού – Εύζωνοι, οι Πλευρικοί Σταθμοί Διοδίων Πολυκάστρου.

Στην Εγνατία λειτουργούν σήμερα, 12 σταθμοί διοδίων ενώ η εταιρεία λειτουργεί τα διόδια του Ακτίου και τέσσερις σταθμούς στους κάθετους οδικούς άξονες.

πηγή: newmoney.gr

Πηγή: Pagenews.gr