Εκλογές 2023: «Κλειδώνουν» οι όροι διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης

0
79

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου αναμένεται να «κλειδώσουν» όλες οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του δεύτερου debate των πολιτικών αρχηγών

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου αναμένεται να «κλειδώσουν» όλες οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του δεύτερου debate των πολιτικών αρχηγών, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Αύριο στις 14:00 θα συνεδριάσει η Διακομματική Επιτροπή, παρουσία εκπροσώπου των δημοσιογράφων που θα οριστεί από τα έξι τηλεοπτικά δίκτυα, προκειμένου να αποφασιστεί αν οι δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερώτηση ελεύθερης επιλογής προς κάθε πολιτικό αρχηγό.

Αύριο στις 14:00 θα συνεδριάσει η Διακομματική Επιτροπή, παρουσία εκπροσώπου των δημοσιογράφων που θα οριστεί από τα έξι τηλεοπτικά δίκτυα, προκειμένου να αποφασιστεί αν οι δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερώτηση ελεύθερης επιλογής προς κάθε πολιτικό αρχηγό.

Ακόμα, αύριο θα οριστικοποιηθούν οι όροι διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες στη διακομματική ελήφθη η απόφαση να γίνει ένα debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, δηλαδή τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Ανδρουλάκη, Δημήτρη Κουτσούμπα και Κυριάκο Βελόπουλο (οι αρχηγοί των πέντε κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή στις εκλογές της 21ης Μαΐου).

Το debate αποφασίσθηκε να γίνει στις 15 Ιουνίου, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στις 9 το βράδυ.

Η ανακοίνωση της διακομματικής για το debate

«Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Ιουνίου η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν ο καθορισμός του πλαισίου διεξαγωγής τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) με τη συμμετοχή των αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης, η τηλεοπτική αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση
2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα
3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος
5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια
6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Επιπλέον, προτάθηκε να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες δημοσιογράφους να υποβάλουν μία ερώτηση ελεύθερης επιλογής προς κάθε πολιτικό αρχηγό.

Η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 και ώρα 14:00, παρουσία εκπροσώπου των δημοσιογράφων που θα οριστεί από τα έξι τηλεοπτικά δίκτυα, προκειμένου να συζητηθεί η παραπάνω πρόταση και να οριστικοποιηθούν οι όροι διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr