Εκλογές 2023: Νέα απόσυρση από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Παραιτήθηκε και η Κοντούλη

0
35

Πρόκειται για την συν-επικεφαλής των «Οικολόγων Πρασίνων» στις διπλές εκλογές του 2012 η οποία το 2015 ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ

Μόλις 24 ώρες μετά την παραίτηση της κ. Αγαθοπούλου και η κ. Ιωάννα Κοντούλη παραιτήθηκε από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ίδια μέσω του λογαριασμού της στο Facebook δεν θα είναι υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυρία Κοντούλη που στις διπλές εκλογές του 2012 ήταν συν-επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας των «Οικολόγων Πρασίνων» και τον Ιανουάριο του 2015 ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, πληροφορήθηκε όπως γράφει στα social media ότι το όνομά της περιλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο του βόρειου τομέα Αττικής. Σύμφωνα με την ίδια κάτι τέτοιο δεν ισχύει ενώ είπε ότι έχει ενημερώσει αρμοδίως προκειμένου να υπάρξει επανόρθωση από την πλευρά της Κουμουνδούρου.

 «Πληροφορήθηκα ότι περιλαμβάνομαι στο ψηφοδέλτιο Βόρειου Τομέα της Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να ενημερώσω ότι δεν θα είμαι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, ήδη ενημέρωσα αρμοδίως και ζήτησα επανόρθωση», ανέφερε χαρακτηριστικά στα social media.

Από την πλευρά της η Ειρήνη Αγαθοπούλου η οποία ανακοίνωσε χθες Κυριακή την πρόθεσή της να μην είναι υποψήφια βουλευτής στο Κιλκίς με μία ανακοίνωση που εξέδωσε εξηγεί γιατί οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση.

«Εχθές, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας είμαι εκλεγμένο μέλος, ανακοίνωσα την παραίτησή μου από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς. Την ανακοίνωσα εχθές στο ανώτατο όργανο του κόμματος, αλλά την είχα καταθέσει πολύ καιρό πριν στα αρμόδια όργανα, δηλώνοντας ότι δεν με ενδιαφέρει με την παρουσία μου ούτε να ξεπλένω ούτε να υπερασπιστώ ονόματα που έχουν συνδεθεί με συμπεριφορές και πρακτικές, στις οποίες το κόμμα μας μια ζωή ήταν απέναντι», υποστηρίζει η κυρία Αγαθοπούλου.

«Δεν ζήτησα ποτέ να αποχωρήσει κάποιος άλλος υποψήφιος από το ψηφοδέλτιο, ούτε να αλλάξει κάποια ειλημμένη απόφαση συλλογικού οργάνου για κάποιο άλλο όνομα, παρά μόνο για το δικό μου. Ζήτησα το εξής πολύ απλό: να μου δοθεί η δυνατότητα να μην υπηρετήσω από την πρώτη γραμμή – δηλαδή ως υποψήφια – μια επιλογή με την οποία δεν συμφωνώ. Εξάλλου, το προηγούμενο διάστημα έγινε ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους ότι η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος είναι εθελοντική και δεν συγχέεται με την υπόλοιπη παρουσία μου στο κόμμα», τονίζει η βουλευτής Κιλκίς.

«Δεν φοβάμαι για την εκλογή μου, όπως κάποιοι καλοθελητές πρόλαβαν να πουν. Η νέα γενιά – στην οποία τολμώ ακόμη να συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου – το σάπιο, παλιό πολιτικό κατεστημένο και τους εκπροσώπους του δεν τους φοβόμαστε, τους απεχθανόμαστε και προσπαθούμε όσο το δυνατόν να στεκόμαστε μακριά», αναφέρει ακόμη.

«Μπορεί η Κεντρική Επιτροπή να αποφάσισε ότι δεν κάνει δεκτή την παραίτησή μου και ευχαριστώ όσες και όσους ψήφισαν έτσι γιατί θεωρούν την παρουσία μου σημαντική, όμως η τελική απόφαση είναι καθαρά προσωπική», καταλήγει η κυρία Αγαθοπούλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr