Εκλογές 2023: Θυροκολλήθηκε η διάλυση της Βουλής

0
65

Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα σύμφωνα με το οποίο διαλύεται κι επίσημα η ελληνική Βουλή και έτσι ξεκινά η προεκλογική περίοδος και η πορεία της χώρας στις εθνικές εκλογές της 21 Μαίου.

Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα σύμφωνα με το οποίο διαλύεται κι επίσημα η ελληνική Βουλή και έτσι ξεκινά η προεκλογική περίοδος και η πορεία της χώρας στις εθνικές εκλογές της 21 Μαίου.

Το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής θυροκολλήθηκε στην ανατολική είσοδο του μεγάρου του Κοινοβουλίου, ως είθισται από τον φρούραρχο της Βουλής, και η χώρα πλέον μπαίνει επισήμως στην προεκλογική περίοδο που θα την οδηγήσει στις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Στο προεδρικό διάταγμα καταγράφεται η 21η Μαΐου ως ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, αλλά και η ημερομηνία της σύγκλησης της Βουλής με τη σύνθεση που θα προκύψει από τις κάλπες, που θα είναι η 1η Ιουνίου.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο προεδρικό μέγαρο όπου συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την οποία ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

«Μόλις παρέδωσα στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία εισηγούμαι και επισήμως τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών την Κυριακή 21 Μαΐου.

Με την ουσιαστική ολοκλήρωση, δηλαδή, της πρώτης μας κυβερνητικής θητείας, όπως εξαρχής είχα δεσμευτεί και όπως πράγματι συμβαίνει», σημείωσε σε σημερινό του μήνυμα προς τους πολίτες ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική σταθερότητα γίνεται εθνική αναγκαιότητα και η τροχιά της προόδου μόνος δρόμος για την πατρίδα, άρα και καθοριστικό κριτήριο για την ψήφο μας αύριο».

«Η Ελλάδα χρειάζεται καθαρή προοπτική στην πορεία της και καθαρές λύσεις στην ηγεσία της», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας έτσι το δικό του μήνυμα προς τους ψηφοφόρους, με το βλέμμα στραμμένο πια στην κάλπη.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό χθες, καθήκοντα υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών αναλαμβάνει αντικαθιστώντας τον Μάκη Βορίδη, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, η Καλλιόπη Σπανού, καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλοτε Συνήγορος του Πολίτη.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, που δεν θα είναι υποψήφιος για την επόμενη Βουλή, αναλαμβάνει καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου στη θέση του Γιάννη Οικονόμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr