Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ποιος έχει το προβάδισμα και πού ποντάρουν τα γραφεία στοιχημάτων

0
38

Με διαδικτυακό στοίχημα για το αποτέλεσμά τους, εξελίσσονται οι εκλογές στις ΗΠΑ, με τις διαδικτυακές αγορές στοιχημάτων στη Βρετανία, να εκτιμούν ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε έδαφος τη νύχτα που πέρασε, αν και ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, ο Τζο Μπάιντεν, παρέμεινε το φαβορί, σύμφωνα με την Betfair Exchange. Οι πιθανότητες του Τραμπ να κερδίσει τις εκλογές αυξήθηκαν σε 39% από 35% που είχε προηγουμένως στην πλατφόρμα αυτή που εδρεύει στη Βρετανία, ενώ του Δημοκρατικού αντιπάλου του μειώθηκαν σε 61% από 65% που είχε προηγουμένως.

Η εκλογική αυτή αναμέτρηση προβλέπεται ότι θα είναι μακράν το μεγαλύτερο στοιχηματικό γεγονός που έχει καταγραφεί ποτέ, με 300 εκατομμύρια στερλίνες (σχεδόν 333 εκατ. ευρώ) να έχουν ήδη παιχτεί μέχρι στιγμής σε στοιχήματα στην πλατφόρμα, σύμφωνα με την Betfair Exchange.

Η πλατφόρμα αυτή δέχεται στοιχήματα έως ότου ανακοινωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών και αναμένει ότι τα στοιχήματα θα φτάσουν το όριο των 400 εκατομμυρίων στερλινών μέχρι τότε, δηλαδή στο διπλάσιο ποσό από αυτό που είχαν φθάσει στις εκλογές του 2016. Παράλληλα αυτοί που στοιχημάτισαν στο British exchange Smarkets δίνουν στον Τραμπ 38% πιθανότητες να κερδίσει τις σημερινές εκλογές. Το 2016 ο μέσος όρος των πιθανοτήτων που έδιναν στον Τραμπ την ημέρα των εκλογών βρισκόταν στο 5/1 (ένα 17% πιθανότητας), δηλαδή τουλάχιστον 20% λιγότερο από αυτό που του δίνουν τώρα.

Ποιος έχει το προβάδισμα

Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται σημαντικά στις εθνικές δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ, αν και η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι μικρότερη στις σημαντικές πολιτείες, τις λεγόμενες και αμφίρροπες καθώς μπορεί να κλίνουν προς τη μία ή την άλλη μεριά στις εκλογές, και είναι αυτές που είναι πιθανό να κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Ένα πρόσωπο στοιχημάτισε ένα εκατομμύριο στερλίνες (περίπου 1,11 εκατ. ευρώ) στον Μπάιντεν, ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα το Betfair, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που ποντάρεται ποτέ σε ένα πολιτικό στοίχημα. Αν ο Μπάιντεν κερδίσει, ο παίκτης αυτός θα πάρει 1,54 εκατομμύρια στερλίνες.

Οι εθνικές δημοσκοπήσεις

Ο τελευταίος μέσος όρος δημοσκοπήσεων δείχνει τον Μπάιντεν να έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Τραμπ σε εθνικό επίπεδο.

 • Φλόριντα 29 εκλέκτορες
  – Ο Μπάντεν προηγείται με 2,2 μονάδες
 • Πενσυλβάνια 20 εκλέκτορες
  – Ο Μπάιντεν προηγείται με πέντε μονάδες
 • Οχάιο 18 εκλέκτορες
  – Ο Τραμπ προηγείται με 2 μονάδες
 • Μίσιγκαν 16 εκλέκτορες
  – Ο Μπάιντεν προηγείται με οκτώ μονάδες
 • Βόρεια Καρολίνα 15 εκλέκτορες
  – Ο Μπάιντεν προηγείται με 1,6 μονάδες
 • Αριζόνα 11 εκλέκτορες
  – Ο Μπάιντεν προηγείται με 2,5 μονάδες
 • Ουισκόνσιν 10 εκλέκτορες
  – Ο Μπάιντεν προηγείται με επτά μονάδες
 • Αιόβα έξι εκλέκτορες
  – Ο Τραμπ προηγείται με 0,4 μονάδες

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr