Εκλογές ΗΠΑ: Χαμός στο debate και προσβολές μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν

0
26

Σε υψηλούς τόνους και με το κλίμα να είναι τεταμένο εξελίχθηκε το πρώτο debate του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν  ενόψει των εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 3 Νοεμβρίου. «Το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών ενδέχεται να μη γίνει γνωστό παρά μόνο αφού περάσουν «μήνες», εξαιτίας των επιστολικών ψήφων», υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, ο οποίος υποστήριξε πως θα γίνει νοθεία, εκλογικές απάτες που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ.

«Μπορεί να μην ξέρουμετο αποτέλεσμα προτού περάσουν μήνες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, παρότι ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, ακόμη και στην περίπτωση που ηττηθεί, ο ένοικος του Λευκού Οίκου απέφυγε να πράξει το ίδιο. Ο Ρεπουμπλικανός είπε πως ο Δημοκρατικός υποψήφιος δεν έχει «ίχνος ευφυίας», ενώ ο πρώην αντιπρόεδρος χαρακτήρισε τον Τραμπ «ψεύτη», «κλόουν», «ρατσιστή» και το «κανίς του Βλαντίμιρ Πούτιν».

Μεταξύ άλλων,ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν πως είναι «μαριονέτα» της «ριζοσπαστικής αριστεράς». «Η ριζοσπαστική αριστερά σε χειραγωγεί σαν μαριονέτα», είπε εξαπολύοντας μια από τις πολλές σφοδρές επιθέσεις του κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας. Υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν θα αποδεικνυόταν αδύναμος μπροστά στην εγκληματικότητα και τη βία εάν εκλεγόταν στον Λευκό Οίκο. «Δεν θες να πεις τίποτα για τον νόμο και την τάξη», επέμεινε μιλώντας στον πρώην αντιπρόεδρο.

Από την μεριά του, ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι εάν εκλεγεί, θα επανεντάξει τη χώρα στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. «Θα επανενταχθούμε στη συμφωνία του Παρισιού», εξήγγειλε παρουσιάζοντας συγχρόνως διαστάσεις του σχεδίου του για την οικοδόμηση κτιρίων φιλικότερων προς το περιβάλλον και τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το σχέδιο αυτό «όχι μόνο δεν θα κοστίσει σε κόσμο τη δουλειά του, αλλά θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας», σημείωσε και υποσχέθηκε «νέες υποδομές που θα είναι πράσινες». Επίσης, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή, κάνοντας ειδική μνεία στις πλημμύρες, τις πυρκαγιές και άλλα προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε διεφθαρμένο τον Τζο Μπάιντεν:

Μια από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας του ο Ντόναλντ Τραμπ στον Δημοκρατικό αντίπαλό του αφορούσε ότι ο γιος του είχε αναλάβει θέση στο διοικητικό συμβούλιο ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου, με τη συζήτηση να εκτραχύνεται πολύ γρήγορα και τους δύο άνδρες να κατηγορούν ο ένας τον άλλο για νεποτισμό και αδιαφάνεια.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στο ότι ο Χάντερ Μπάιντεν, υπήρξε μέλος του ΔΣ της Μπουρίσμα, ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου, κάτι που χαρακτήρισε τεκμήριο διαφθοράς. «Δεν είναι αλήθεια αυτό», απάντησε ο Μπάιντεν, «ο γιος μου δεν έκανε τίποτα κακό» στην εταιρεία αυτή, πρόσθεσε προτού αντεπιτεθεί στον Τραμπ διότι μέλη της οικογένειάς του ανέλαβαν ρόλους στον Λευκό Οίκο.

Οι δύο υποψήφιοι διέκοψαν επανειλημμένα ο ένας τον άλλο, αναγκάζοντας εντέλει τον συντονιστή να επέμβει ανεβάζοντας πολύ τον τόνο της φωνής του. «Είσαι ο χειρότερος πρόεδρος που είχε ποτέ η Αμερική», είπε στον Τραμπ ο Μπάιντεν τονίζοντάς του πως τα έχει «κάνει θάλασσα» τόσο στην οικονομία, όσο και στη βιομηχανία.

Μπορείτε να δείτε όλο το debate παρακάτω:

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr