Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου για πιθανή υποψηφιότητα

0
90

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Γιώργος Παπανδρέου διέψευσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να βρίσκεται πίσω από υποψηφιότητες για την αρχηγία.

Εδώ και μερικές μέρες υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται πίσω από υποψηφιότητες για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές που θα γίνουν στις 5 Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προεδρία του κόμματος διεκδικούν η ίδια η νυν πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ο Αντρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Καστανίδης.

To Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών διέψευσε δημοσιεύματα και φήμες σύμφωνα με τα ορισμένα εξ αυτών ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται πίσω από υποψηφιότητες για τη διεκδίκηση της προεδρίας του Κινήματος Αλλαγής ενώ σ΄ άλλα μιλούν για υπόγειες διαδρομές μεταξύ υποψηφίων.

Η ανακοίνωση του Κινήματος

«Ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια και την πραγματικότητα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση και πως «το κριτήριο κάθε επιλογής που αφορά την Παράταξή μας και τη βιώσιμη, αξιόπιστη και αξιόμαχη προοπτική της, πέρα από τα πρόσωπα, είναι οι πολιτικές προτάσεις που αυτά εκφράζουν ώστε να καταστήσουν μια επιλογή ικανή να συμβάλει προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης».

Επιπλέον το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών υπογραμμίζει πώς απαιτείται αξιόπιστη πρόταση που «να απαντά πειστικά στα αιτήματα της κυβερνησιμότητας απέναντι στη δεξιά συντήρηση και της προοδευτικής αλλαγής, που αποτελεί το μεγάλο διακύβευμα για τη χώρα, αιτήματα που αναμένουν την απάντησή τους με θέσεις και προτάσεις ιδεολογικές και πολιτικές, εκ μέρους των ενδιαφερομένων να ηγηθούν μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης».

Επίσημα υποψήφιος ο Νίκος Ανδρουλάκης

Την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, στις εσωκομματικές διαδικασίες που θα γίνουν το προσεχές φθινόπωρο, ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε: «Ναι, θα είμαι υποψήφιος.

Έχω, άλλωστε, δηλώσει ότι οι λόγοι που με οδήγησαν να θέσω υποψηφιότητα, το 2017, έχουν ενισχυθεί. Την ευκαιρία που μας δόθηκε, τότε, με τη συμμετοχή 212.000 πολιτών, δεν την αξιοποιήσαμε όσο θα έπρεπε. Όλοι οι υποψήφιοι έχουμε χρέος να συμβάλουμε ώστε η επικείμενη συζήτηση για το μέλλον της παράταξης να είναι βαθιά πολιτική και αναζωογονητική, ενθαρρύνοντας τα μέλη και τους φίλους μας να συμμετάσχουν και πάλι, μαζικά, σε αυτό το νέο ξεκίνημα».

Υποψήφιος και ο Ανδρέας Λοβέρδος

Όταν και όποτε τεθεί θέμα ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, ο Ανδρέας Λοβέρδος θα είναι υποψήφιος. Την είδηση έκανε σήμερα γνωστή ο ίδιος στην ΕΡΤ.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση στην εκπομπή ΕΠΤΑ, ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, υποστήριξε ότι «μπορώ να εγγυηθώ το μέλλον της παράταξης». Επίσης, απάντησε και στην κριτική που του έχει ασκηθεί σχετικά με τη «δεξιά πτέρυγα του ΚΙΝ.ΑΛΛ.», σημειώνοντας ότι «κανένας δεν με έχει κοιτάξει στα μάτια να μου το πει αυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr