Έκτακτη ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια

0
45

Σε έκτακτη ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με την κατάσταση των νοσοκομείων θα προχωρήσει σήμερα, Τρίτη 10 Νοεμβρίου, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας θα εμφανιστεί στους δέκτες μας σε επίσημη ενημέρωση στις 18:00 από το υπουργείο Υγείας έχοντας στο πάλι του την καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, προκειμένου να γίνει ειδική μνεία στις ΜΕΘ.

Ειδικότερα η ενημέρωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής:

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου Υγείας, θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως σήμερα, Τρίτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στο υπουργείο Υγείας, από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και την καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., Αναστασία Κοτανίδου.

Αλλάζει μέρες η τακτική ενημέρωση:

Σημειώνεται ότι πλέον προστίθεται ακόμα μία ημέρα στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην χώρα εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων και της κρισιμότητας της κατάστασης. Στις ενημερώσεις θα συμμετέχει και ο υπουργός Υγείας για να ενημερώνει για την κατάσταση του Συστήματος Υγείας.

Έτσι τρεις φορές την εβδομάδα θα γίνονται πλέον οι ενημερώσεις. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 18:00. Ο κ. Κικίλιας θα συμμετέχει στις ενημερώσεις της Τετάρτης. Ειδικά για αυτή την εβδομάδα, η ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Στην ενημέρωση Δευτέρας και Παρασκευής θα συμμετέχουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, , ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, , και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Xθες, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, είχαμε νέο αρνητικό ρεκόρ με 41 θανάτους μέσα σε 24 ώρες.

Τα νούμερα αυτά που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας αποτυπώνουν απόλυτα την κατάσταση: 1.409 νέα κρούσματα, 41 νεκροί και 239 διασωληνωμένοι μέσα σε 24 ώρες. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα ως προς την κρισιμότητα της κατάστασης: από τις 436 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού που υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία, έχουν καλυφθεί ήδη οι 278, αφήνοντας κενές μόλις 158.

Αναλυτικά, στην Αττική από τις 164 είναι καλυμμένες οι 109 κλίνες ΜΕΘ Covid και κενές οι 55. Δηλαδή σε ποσοστό 66,4% οι ΜΕΘ στην πρωτεύουσα είναι κατειλημμένες. Χειρότερη είναι η εικόνα στη Θεσσαλονίκη, όπου μόλις το 24,6% των κλινών ΜΕΘ για τον κορωνοϊό είναι «ελεύθερες». Από τις 118 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει η Θεσσαλονίκη, οι 89 είναι καλυμμένες και μόλις οι 29 κενές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr