Έκτακτη σύσκεψη Πλεύρη με διοικητές ΥΠΕ: Τα νοσοκομεία να συμεριφέρονται με ανθρωπιά

0
25

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε ενημέρωση μετά τα περιστατικά παραμέλησης ασθενών που είδαν το φως της δημοσιότητας και ζήτησε οι διοικήσεις των νοσοκομείων να συμπεριφέρονται ανθρώπινα

Τα πρόσφατα περιστατικά που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με πολίτες να επιρρίπτουν ευθύνες σε νοσοκομεία για παραμέληση ασθενών, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος πραγματοποίησε  σύσκεψη με όλους τους επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας προκειμένου να ενημερωθεί.

Αφορμή αποτέλεσαν οι περιπτώσεις του 3χρονου κοριτσιού που κατέληξε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και του 43χρονου ο οποίος πέθανε αβοήθητος στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Ο Υπουργός Υγείας ζήτησε οι διοικήσεις των νοσοκομείων να απαντούν στους ασθενείς και να δείχνουν ανθρωπιά.

«Ως ασθενής όταν νόσησα λόγω ιατρικού λάθους δημοσίου νοσοκομείου αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν η πλήρης αδιαφορία της διοίκησης του νοσοκομείου. Θέλω οι διοικήσεις των νοσοκομείων να συμπεριφέρονται με ανθρωπιά να απαντούν στις διαμαρτυρίες των ασθενών και να κάνουν τα πάντα για να αποφεύγονται περιστατικά παραμέλησης ασθενών» τόνισε στους ΥΠΕαρχες.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr