Έκτακτο επίδομα: Έως 300 για οικογένειες με χαμηλό εισόδημα – 63.900 οι δικαιούχοι

0
57

Έκτακτο επίδομα: Σε νέο επίδομα προχωρά το υπουργείο Εργασίας με σκοπό να καλύψει όσο το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες όλων των ευπαθών ομάδων από την πανδημία. Η χώρα εδώ και 35 ημέρες βρίσκεται στο… ψυγείο με την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω της επέλασης του φονικού ιού να προκαλεί ανυπολόγιστες καταστροφές σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Το υπουργείο Εργασίας όλο αυτό το διάστημα έχει καταφέρει δίνοντας επιδόματα σε όλες τις ευπαθείς ομάδες να δείξει έμπρακτα τη στήριξή του σε αυτούς που ειδικά τώρα στη δύσκολη στιγμή χρειάζονται μια οικονομική ώθηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, που ορίστηκε με πρωτοβουλία της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, είναι περί τα 63.900 νοικοκυριά που είναι ήδη δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Βασική προϋπόθεση για να λάβουν το επίδομα είναι να έχουν ένα, τουλάχιστον, ανήλικο τέκνο στο νοικοκυριό. Τα ποσά του έκτακτου επιδόματος ρυθμίζονται ως εξής:

  • 100 ευρώ για το πρώτο παιδί
  • 50 ευρώ για κάθε παιδί από 2 και περισσότερα
  • 300 ευρώ ανώτατο όριο για κάθε δικαιούχο

Εν ολίγοις, μια οικογένεια με δυο παιδιά θα λάβει 150 ευρώ, μια οικογένεια με 4 παιδιά θα λάβει 250, ενώ οι οικογένειες με 5+ παιδιά θα λάβουν 300 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η δαπάνη της ενίσχυσης η οποία θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του τομέα της Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανέρχεται σε 8,422,700 ευρώ και θα δοθεί στις περίπου 63.900 νοικοκυριά που ήδη λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα παρατείνονται τα επιδόματα ανεργίας -που έληγαν εντός του α’ τετραμήνου του 2020- για δυο επιπλέον μήνες.

Πηγή: Pagenews.gr