Έκτακτο συμβούλιο Τσίπρα: Σύσκεψη ΣΥΡΙΖΑ μετά την τουρκική Navtex

0
54

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, η οποία είναι σε εξέλιξη, με τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, τον πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον πρώην Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και τον διπλωματικό του σύμβουλο, Βαγγέλη Καλπαδάκη.

Η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται με αφορμή την έκδοση της τουρκικής Navtex στον θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά του Καστελορίζου. Αναμένεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα κρατήσει «εθνική γραμμή» απέναντι στην ενδεχόμενη κρίση, πέρα από την όποια κριτική στην κυβέρνηση.

Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας και στο σχόλιό του για την απόφαση του Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Συγκεκριμένα, είπε:

«Ως προς την Τουρκία, η αφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέδειξε περίτρανα την αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να διαχειριστεί τα ελληνοτουρκικά θέματα, αλλά και το κόστος που έχει η έλλειψη εθνικής στρατηγικής.

Αντί, επιτέλους, μετά από καθυστέρηση πολλών μηνών, να αξιοποιήσει δυναμικά το πλαίσιο που ανοίγεται από τη Γερμανική προεδρία και να θέσει το θέμα της προοπτικής των ευρωτουρκικών σχέσεων και των κυρώσεων, καταντά κομπάρσος των διπλωματικών εξελίξεων. Όχι μόνο δεν τίθεται ζήτημα κυρώσεων, και μάλιστα ισχυρών, όπως διατυμπάνιζε εδώ και έναν μήνα, αλλά το θέμα δεν συζητείται καν στην Σύνοδο. Και ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται να παρακαλάει τους εταίρους μας να συζητηθεί σε κάποια επόμενη Σύνοδο.

Αποδεικνύεται έτσι ότι στοιχίζει ακριβά η αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προετοιμάσει το έδαφος όλο το προηγούμενο διάστημα. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον, να μην το πληρώσουμε ακριβότερα στο άμεσο μέλλον.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr